| 29.05.2018. ПО СВЕТОТ

Работела како чувар во Пентагон, а потоа, на свои 49 години, завршила за медицинска сестра и работела во дом за стари лица. Пред шест години се запишала на факултет.

Осумдесет и деветгодишната Американка Ела Вашингтон дипломира на Универзитетот Либерти во Вирџинија во класата 2018. Жената сега планира да запише и магистерски студии.

Медиумите од САД бележат дека Ела се омажила многу млада и набрзо станала мајка. Напорно работела и не можела да заврши факултет, а отсекогаш сонувала за тоа. Работела како чувар во Пентагон, а потоа, на свои 49 години, завршила за медицинска сестра и работела во дом за стари лица. Пред шест години се запишала на факултет.

 
 

– Сакам историја, тоа ми е омилен предмет. Секој треба да ја знае својата историја – рекла Ела и додала дека образованието е најважна работа, што ја обликува личноста и нуди можност да се добие најдоброто од животот.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени