| 08.06.2018. ЖИВОТ

Вангел Јовановски од Битола, 72 годишен, живее потполно сам, нема жена ни деца. Живее во крајно тешки и загрижувачки лоши услови. Неговата стара куќа е скоро разрушена и може да падне во секој момент. Преспива во една мала предна просторија бидејки само таму има здрав кров. Нема купатило и веке долг период нема каде да се искапи. Едвај успева да се прехрани, но не и да направи неопходна минимална санација на неговатра разрушена куќа.

Се молат сите добронамерни и хумани луѓе да помогнат со парични средства или градежни материјали за Вангел да може да направи мали санации на куќата и да си направи купатило, така што ке има мирен сон без страв дека истата ке падни додека спие и ке можи да си ја одржава неопходната хигиена.
ДА ГО ВРАТИМЕ ДОСТОИНСТВОТО НА НАШИТЕ СОГРАЃАНИ…

Вангел Јовановски
ЕМБГ 1001946410012
Ж-ска 500800003657275
Стопанска Банка АД Битола
Контакт: Хуманитарна Организација УТЕШИТЕЛ

 
 

Повеќе информации: Хуманитарна организација „Утешител“

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени