| 25.05.2018. ЖИВОТ

Семејството Стефановски од Куманово живеат на улица, без никакви примања. Трите сестри и еден брат, со ментално нарушување на здравјето, оставени се сами на себе, без кров на главата, соодветна терапија и храна.

По иницијатаива на хумани граѓани, нивната болна стара мајка е сместена во дом за стари лица  и нејзината пензија оди како надоместок во домот. После што, наместо да им се подобри ситуацијата, тие остануваат без никаква парична помош. Пензијата на нивната мајка е причина законски да не им следува социјална помош, а истата оди во домот за стари лица.

АПЕЛИРАМЕ ДО СИТЕ ИСТИТУЦИИ И ВЛИЈАТЕЛНИ ПОЕДИЦНИ ДА СЕ НАПРАВИ ИНИЦИЈАТИВА ЗА СМЕСТУВАЊЕ НА ОВИЕ БОЛНИ БЕЗДОМНИ ЛИЦА ВО СООДВЕТНА ИНСТИТУЦИЈА !!!

 
 

Хумани граѓани направија иницијатива за набавка на монтажен објект,кој чини 2500 евра.

Дел од средсвата се собрани, но целата процедура оди бавно ! Да помогнеме барем ова семејство да добие кров на глава !!

Уплата на средства за набавка на монтажен објект за сместување на оваа фамилија.
Трансакциска сметка број:
210501601872211
Примател: Лидија Ѓорѓиевска
НЛБ Банка со цел на дознака Донација за семејството Стефановски од Куманово(бездомници). Согласно собраните средства ќе се одбере типот на монтажната куќа и навремено ќе Ве известиме за динамиката на собраните средства како по обезбедување на истите ќе приложиме соодветен документ за купување на монтажната куќа.

  
 

Лице за контакт Анета 075 211 145

Ви благодариме, на оние кои донираа, ќе донираат и споделија!

(0)

 
loading...
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени