| 04.06.2018. ПО СВЕТОТ

Правилата за однесување на плажа се разликуваат од земја до земја, па така во Грција си важат неколку златни правила кои треба да ги знаете и почитувате, не за друго за да не се посрамите и доведете во тесно.

1. Грчкото крајбрежје и сите плажи на него се јавно богатство, па никој не може ексклузивно да ги користи.

2. Во Грција нема приватни плажи. Ако хотелот е на сама плажа, тоа не значи дека другите туристи од околината не смеат да ја користат истата плажа. Секој хотел е должен да обезбеди наместен премин до „својата” плажа.

 
 

3. Помеѓу редовите од чадори и лежалки мора да постои барем 1 метар простор за поминување.

4. Лежалките мора да бидат најмалку 5 метри оддалечени од водата.

5. Рестораните на сама плажа се незаконски изградени објекти.

  
 

6. Грците не сакаат бучава на плажа, па дозволена е музика со јачина од максимум 50 децибели.

7. Кучињата се секаде дозволени.

8. Бањањето топлес е забрането. За љубителите на нудизам постојат посебни плажи.

 
loading...
 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени