| 28.05.2018. ПО СВЕТОТ

Пензионирана американска учителка добила писмо од Белата куќа. Фатила да го поправа и на крај им го вратила, со порака: „Јас неписменост не трпам“.

61 годишната Ивона Мејсон, поранешна наставничка по англиски јаик, добила писмо од Белата куѓжа и се шокирала колку граматички грешки има во текстот.

Најдаскалски им ги потцртала сите грешки кои ги нашла, ги поправила и добиеното писмо го вратила на адреса на испраќачот.

 
 

„Беше многу лошо напишано. Јас неписменост не трпам“, изјавила подоцна Мејсон додавајќи дека кај неа таков состав би добил едвај двојка.

Инаку, таа писмото го добила како одговор на нејзиното писмено прашање до Доналд Трамп кое се однесувало на масакрот во училиштето во Флорида оваа година, во кое го прашува првиот човек на Белата куќа дали има намера да ги посети семејствата на 17-те настрадани жртви.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени