| 30.05.2018. ПО СВЕТОТ

Жителот на Кејптаун, Јужна Африка, Фреди Блом (Fredie Blom) раскажа за својата желба да престане да пуши пред БиБиСи (BBC News).

Човекот ја донел оваа одлука по 114 години. Тој признава дека пред долго време ја завршил својата дружба со  алкохолот, но тој сега  помислил на откажување од тутунот. Целиот живот го посветил на фарма и   работа во градежништвото. Блом не купува цигари, туку ги прави од сопствен  тутун. Тој признава дека неговото attunement за пушење е премногу силно за да се откаже од навиката одеднаш. “Јас го обвинувам ѓаволот, бидејќи само тој може да биде толку силен”, се шегува   долговечниот старец.

Во исто време, тој признава дека не постои посебна тајна за да се достигне таа возраст и е убедена дека тој е сѐ уште живее поради волјата на повисоките сили. Блом, и покрај неговата постара возраст, изгледа здрав и способен сам да се движи. Тој самиот се жали дека не може да се движи толку брзо како што  правел во изминатите години и слабо слуша. Тие го нарекуваат најстариот жител на Јужна Африка.

 
 

За него, локалниот Тајмс, тврди дека Блом може да брка светски рекорд како долговечен. Оваа година во Јапонија почина Насби Таджима, Јапонија, кој официјално беше најстариот жител на планетата. Таа почина на 117 години, а сега е 116-годишната Тиа Мијако, исто така јапонка.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени