| 05.02.2018. ДОКУМЕНТАРКА

Мохамед бин Салам беше промовиран како Саудиски крал од Јуни 2017. Од тогаш па наваму, брзо ја консолидираше моќта и ја понесе Саудиска Арабија кон прогресивни реформи, како што се давањето право на жените да гласаат и да возат. Ги откри и плановите за приватизирање на одредени сегменти од економијата со цел да ја намали зависноста на земјата од нафта. Овие промени како и оттуѓувањето на десното религиозно крило во земјата, може потенцијално да ја дестабилизира една од најмоќните нации на Блискиот Исток.

(0)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени