| 23.01.2018. ПО ДОМА

Што сакам од животот? Често прашање кое сите во одреден период си го поставуваме. А, обично е потребно долго време да го откриеме одговорот и тоа малку фрустрира.

Оние кои во моментов трагаат по поисполнет и правилно насочен живот, треба темелно да ги одговорат следниве 7 прашања.

Тоа ќе ви даде слика што точно треба да направите сега, во скоро време и во блиска иднина:
1. Кои работи ги правам со најголемо задоволство?
2. Кои се моите најголеми достигнувања во животот, досега?
3. Да живеам вечно, што би правел/а?
4. Кои се моите цели во животот?
– Како потпрашања може да ги групирате целите во три категории: цели на поле здравје, на поле кариера и на поле семејство.
5. На кого најмногу му се восхитувам?
6. Што не сакам да правам?
7. Колку сум подготвен да работам за да го добијам она што го сакам?

 
 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени