| 06.04.2018. ЖИВОТ

Ова е Сабахко Хасич од Скопје, самохран родител на малолетна ќеркичка. Солзите и тагата се секојдневие кај ова семејство, а целата агонија започнала откако  сопругата на Хасич сакала да го даде детето во дом, кога Сабахко не дозволил таа ги напуштила и двајцата без око да и трепне. Детето постојано гладно легнува и станува, а болката е се поголема со секое прашање дали има нешто да јадат раскажува Хасич од Скопје. Сонцето е единствената светлина која допира во домот.Нема греење, во овие ладни денови. Хасик моли за помош кој колку има и колку може за да ја прехрани малата Едона.

СЕ МОЛАТ СИТЕ ХУМАНИ ЛУЃЕ КОИ ВЕРУВААТ ВО БОГА ПРЕКУ ВАШИОТ ПОРТАЛ НЕКА МЕ ПОБАРААТ НА МОЈОТ ФЕЈЗБУК ПРОФИЛ ИЛИ НА ТЕЛЕФОНСКИОТ БРОЈ +38977806054,  ДА МИ ПОМОГНЕ КОЈ КОЛКУ МОЖЕ: СО ХРАНА СО ОБЛЕКА И.Т.Н СО СОЛЗИ ВО ОЧИТЕ НИ ОДГОВОРИ ХАСИК ОД СКОПЈЕ.https://www.facebook.com/caki.hasik

Извор:  http://www.shilomagazine.com.au/mk/хасиккккр55545

 
 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени