| 29.01.2018. ЖИВОТ

Пуста сиромаштија, глад и студ во коските. Четири гладни дечиња чекаат корка леб од своите родители. Мајка и татко невработени , со скршени срца кажуваат како преживуваат со социјална помош од бедни 3000 ден. Како Вие би им кажале на своите деца дека денес може само еднаш да јадете !?

Старата трошна куќа во Велес е се освен дом. Суровиот живот гинатерал да прежививаат во неподносливи услови, во куќа без кујна и тоалет, со искршени прозорци и ѕидови изронети. Врз земјениот под ставени по неколку теписи за да не се чувствува студ. Долгови за струја и вода во вредност од 70 000 ден.

Дали ова се условите во кои е прифатливо некој да живее? НЕ!!!

 
 

Институциите се глуви, но затоа народот не е. Хумани луѓе ДОНИРАЈТЕ!!! Потребни се храна, облека и обувки, прозорци и врати, машина за перење алишта, целосна опрема за кујна и тоалет, финансиски средства за да се подмират долговите…

Повеќе информации на:
078 576 942 -Ивана
075 332 117- Николче

Донирајте на :

  
 

Име и презиме: Мустафа Усинов
Бр. на сметка: 300 277 022 147 261
Комерцијална Банка АД Скопје

(0)

 
loading...
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени