Угостителски работник

Posted by & filed under ТАБЛА.

Се бараат работници за повеќе хотели и други угостителски објекти во Охрид и Струга. Сите категории од угостителски работници, плата во зависност од раб.позиција, вработување според амбициите на работникот, целта е за долгорочно доколку работникот и работодавецот се задоволни обострано или сезонски ако се средношколци и сл. Можете да аплицирате на [email protected] или да се… Read more »

Комерцијалист – Екстрим Парфеми

Posted by & filed under ТАБЛА.

Фирмата ЕКСТРИМ ПАРФЕМИ ДОО има потреба од комерцијалист/ка  на парфеми  за реон  Охрид, Струга,  Ресен, Битола,  Дебар, и  Кичево. Плата : 18 000 денари. Кандидатот треба да ги исполнува следниве услови: 1. Степен на образование: ССС/ВСС; 2. Поседување на возачка дозвола  Б категорија  –  Активен возач мин. 2 години 3. Можи да се пријавуваат кандидати со и без работно искуство. Заинтересираните кандидати да испратат… Read more »

Апел за помош на дедо Вангел

Posted by & filed under ЖИВОТ.

Вангел Јовановски од Битола, 72 годишен, живее потполно сам, нема жена ни деца. Живее во крајно тешки и загрижувачки лоши услови. Неговата стара куќа е скоро разрушена и може да падне во секој момент. Преспива во една мала предна просторија бидејки само таму има здрав кров. Нема купатило и веке долг период нема каде да… Read more »

Што е полошо за тебе: шеќерот или мрсното?

Posted by & filed under МУАБЕТ.

Со декади, слушаме како не е здрава мрсната храна за нас, ама од скоро слушаме и како шеќерот не ќе е баш арен. Што ни кажува точно науката за нашето здравје кога станува збор за овие два типа на храна? (21) Тим ЗА -0%     Тим ПРОТИВ 0% Гласањето е затворено   

Французин доби милион евра на лото по втор пат во две години

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Маж од југоисточна Франција два пати ја доби премијата на лото играта „Мој милион“ во временски период од неполни две години, а математичарите велат дека веројатноста за ваква среќа е еден на 16 илјади милијарди. Добитникот чие име не беше објавено, првиот милион го освоил во ноември, 2016 година и после тоа продолжил секој ден… Read more »

Ретко видени приватни фотографии од Фреди Меркјури и неговиот долгогодишен партнер

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Еден од најталнтираните пејачи кои некогаш живееле, Фреди Меркјури, покрај тоа што е познат по неговиот неверојатен и незаборавен глас, е познат и по неговата борба со сидата заради која замина пребрзо. Фреди беше дијагнозиран со СИДА во 1987, а почина од компикации во 1991 година. Покрај него секогаш бил неговиот партнер, иако Фреди неговиот приватен… Read more »

Еве на која температура клима уредот троши најмалку струја!

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Претераното трошење електрична енергија не само што ќе ве чини повеќе, туку и предизвикува зголемено трошење на јаглен и на други фосилни горива што придонесува за глобалните климатски промени. Поради тоа, важно е да знаете на кој начин е најдобро да го користите клима уредот за максимално да заштедите на потрошувачката на електрична енергија. Можeби… Read more »

14th International Conference on Wireless and Mobile Computing, Networking and Communications (WiMob 2018)

Posted by & filed under ТАБЛА.

WiMob is an international forum for the exchange of knowledge and experience among researchers, developers and practitioners of wireless and mobile technology. For fourteen years, the International WiMob conference has provided unique opportunities for researchers and developers to interact, share new results, show live demonstrations, and discuss emerging directions in Wireless Communications, Mobile Networking and… Read more »

Дамите одбраа: Пенисот со вакви карактеристики е најпогоден за брз и ефикасен оргазам

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Големината на пенисот со векови ги оптеретува мажите, но судејќи по муслењето на жените оваа карактеристика е апсолутно неважна за уживање во сексуалниот однос. Всушност дебелината на половиот орган на мажите е пресудна за уживањето на партнерката. Речиси третина од жените од 7500 колку што учествуваа во истражувањето, ја означија оваа карактеристика како пресудна за… Read more »

Јапонците ќе исчезнат до 2500 година?

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Јапонската популација се намалува побрзо од која било друга. Обединетите нации проценуваат дека од денешните 127 милиони до 2100 година населението ќе падне на 85 милиони, а од јапонското Биро за статистика истакнуваат дека ќе се намали на 100 милиони. Ако продолжи со ваква стапка, до 2500 година веќе нема да има Јапонци. Возраста што… Read more »

Колку навистина чинат резервните делови? На повидок нова афера во автомобилскиот сектор

Posted by & filed under ЕВОЛУЦИЈА.

Благодарение на софистициран софтвер за следење и определување на цените на деловите за возилата, автомобилската индустрија само во последната деценија ги зголемила приходите за една милијарда долари. Според документи до кои дошол францускиот информативен портал „Медиапарт“, станува збор за софтвер на комапнијата „Аксентур“ наречен „Партнео“, кој им овозможува на производителите на возила да идентификуваат за… Read more »

Франција забранува мобилни телефони во училиштата

Posted by & filed under ПО СВЕТОТ.

Француското министерство за образование донесе нов закон според кој на учениците им се забранува носење мобилни телефони во кругот на училиштето. Се очекува новите правила да стапат во сила пред почетокот на новата учебна година. „Мобилните телефони се технолошка предност, но не може да го монополизираат нашиот живот. Не можете да го пронајдете својот пат… Read more »