Владеење на право

Posted by & filed under ПОД ШИРОКА КРОШЊА.

Во неколку наврати со мои блиски имаме разговарано на темата која се повеќе е дел од нашето секојдневие. Наши другари, другарки се самоорганизираат за постигнување на одредена за нив разбирлива и јасна цел. Заштита на права на животни, ЛГБТ заедница, загадување на воздух, рудници, патеки за велосипеди, сообраќајна култура итн. Овие интересни групи преставуваат многу… Read more »

Април 2016та – што се крие позади “победата” на избори?!

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Ако направиме една анализа на политичката сцена и она што не очекува на престојните избори ќе видиме дека победата и поразот се всушност термини кои може да се набљудуваат од различни гледни точки. Со самото тоа тие можат да дадат различно толкување, односно во различни ситуации да имаме различен победник и поразен. Затоа не би… Read more »

До нас ќе да е!

Posted by & filed under ПО ДОМА.

Вистините кои најмалку сакаме да ги слушнеме се токму оние кои најмногу би ни користеле да ги знаеме – Ж.Д Ла Бриер Во последно време се помалку ја користам оваа “придобивка“ на 21-виот век – социјална мрежа фб. Но кога и да се уклучам има една тема која ја имаат спомнато барем 90% од моите… Read more »