| 09.04.2018. ЕВОЛУЦИЈА

Меѓународната асоцијација за банкноти (IBNS) ја прогласи банкнотата од 10 швајцарски франци за најубава во светот.

IBNS е здружение кое вклучува колекционери и од 1961 година го промовира проучувањето на банкнотите, со доделување на наградата за банкнота на годината.

 
 

На веб-страницата на ова здружение е објавено дека банкнотата од 10 франци, изработена од Швајцарската национална банка, е избрана за најубава банкнота во 2017 година и тоа, како што се наведува, во тешка и досега невидена конкуренција.

Инаку, мотивите на банкнота покажуваат раце на диригент на оркестар, таа има силна златно-жолта боја и врвна заштита од фалсификување.

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени