loading...
loading…


| 03.10.2017. ЗДРАВА ХРАНА

Ова е малку поинаква верзија од класичната мусака, но исто така е многу вкусна и сочна.

Состојки:

– главица сецкан кромид
– лажица маст
– 1 кг. мелено говедско месо
– сол и црн пипер
– 3 јајца
– малку лута пиперка
– лажица сецкан магдонос
– 170 гр. сок од домати
– 1 кг. компири исечени на коцки
– чаша топла вода
– 1,5 чаши јогурт
– 2 чаши брашно

Подготовка:

Кромидот пропржете го на маста, додека не стане златно-кафеавкаст, додадете месо, зачини, магдонос и сок од домат, па сето тоа заедно гответе го на тивок оган. Потоа додадете компир и врела вода, па гответе во следните 10 минути.

Сето тоа префрлете го во земјен или огноотпорен сад и пола час печете на 190 степени. Јогуртот, јајцата, брашното и солта добро промешајте ги и прелејте врз печеното месо. Варете во рерна на уште 10-на минути да се запече.

Крв да ви се стори!

(64)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
The Chef
Livada.mk е концепт на портал/блог каде сите поединци или организации може да објавуваат свои колумни, анализи, отворени писма, искуства, патеписи, хроники, поезија, раскази, рецепти, да објават некој настан во најава или некое свое аматерско или професионално видео. Ги очекуваме вашите материјали преку овој линк за да ги објавиме.

Tags:



19.10.2017. Атанас Вангелов
21.10.2017. The Chef
Ливада.мк

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • Mени