| 10.01.2018. ЕВОЛУЦИЈА

Дигиталната валута биткоин ќе расте до 60.000 долари, а потоа ќе падне на само 1.000, прогнозираат аналитичарите од „Саксо Банк“.

Тие инаку го предвидоа растот на вредност ана биткоин во 2017 година, што беше еден од настаните по кои годината ќе се запамети.

– Следната година, биткоин би можел повеќе да ја зголеми звојата вредност, и тоа за три пати, од моменталните 700 долари на повеќе од 2.1000, запошале аналитичарите на банката кон крајот ан 2016 година и не погрешиле.

 
 

Добро, можеби во тоа што биткоинот повеќекратно отиде над 2.100 долари, но сеедно беа на вистинскиот пат.

Сепак, банкарите на „Саксо“ мислат дека оваа криптивалута се уште не го достигнала врвот.

  
 

Во својата прогноза за 2018 година, истакнуваат дека може да се достигне вредност од дури 60.000 долари и тоа на крилјата на бројни инвеститотри и фондови со кои се вложува во иднината на биткоинот.

Така голем интерес, секако нема да им се допадне на најголемите светски лидери, па банкарите предвидуваат дека Русија и Кина ќе тргнат во противудар.

Такви потреси би можеле да доведат до драматичен пад на вредноста на биткоинот, која во 2019 година би се вратила на некое ниво од само 1.000 долари.

 
loading...
 

(0)

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени