30.04.2018.Ливадџија
06.04.2018.Ливадџија
23.04.2018.Ливадџија
| 30.04.2018. ДЕШАВКИ

Date : 11.05.2018. - 12.05.2018.
Location : Скопје
Venue : Градски Парк
Start : 12:00
Price : Free

—- Настанот почнува на 11 Мај (Петок) во 12ч , а завршува 12 Мај 01ч после полнок —-

HAPPY BOB MARLEY DAY !
Поминаа многу години позади нас, оваа е 16-та година.Од 2003-та, кога беше одржан за првпат, овој настан расте и со својата големина и со својата важност, собирајќи секоја година неколку илјади посетители, вклучувајќи голем број музичари и диџеи кои преку нивната уметност ја пренесуваат универзалната порака на мирот. Доближувајќи ја РЕГЕ МУЗИКАТА и пораката на БОБ МАРЛИ- ONE LOVE, ONE HEART, A WORLD WITHOUT BORDERS до сите луѓе, овој настан е нешто што се памети засекогаш… Сите ние како поединци треба да придонесеме за овој настан, да продолжи да се развива и да прерасне во уште поголем на сечие задоволство.

– Сите млади и талентирани бендови кои што свират реге слободно да се пријават за учество на тел. бр, 075 72 86 82 – Charley – или на ФБ.
– ЕДНА ПОСЕБНА МОЛБА ДО СИТЕ ШТО ЌЕ ДОЈДАТ ДА ВНИМАВААТ СО ЃУБРЕТО БАРЕМ СВОЕТО ДА СИ ГО ПРИБЕРАТ ПА МАЛЦЕ И ОКОЛУ НИВ :)))

 
 

Bob Marley Day- One Love is held on the 11th of May in Skopje’s City Park every year since 2003. This event has been gaining importance in the cultural life in the city of Skopje ever since. There are thousands of visitors every year. The performers including a large number of musicians and dj-s send messages of peace and understanding through music. Among the performers which took place at the scene of the City Park are Cylinder, Bankrupt Blues Band, Session Selection, Canon, Lilit Vs. Amon Mra, and various popular Macedonian dj-s such as Dj Charlie, Root boy, Active Rasta Selectors, Pece Superhiks, Rasta Girl, Irenska, Luka, The Little Prince etc. Listening to reggae music and sending Bob Marley’s message- ONE LOVE, ONE HEART, A WORLD WITHOUT BORDERS, this event becomes an event you will remember forever.

-All young and talented artists who play reggae and want to participate please call Charley tel. 075 72 86 82.
-PLEASE DON’T THROW THE GARBAGE ON THE GROUND! THROW IT AT THE RIGHT PLACE!

(0)

  
 

Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени