| 14.05.2018. ДОКУМЕНТАРКА

Пред 20 години во војната во Босна, стотици џихадисти од арапско потекло дојдоа во Босна да им се придружат на босанските муслимани против нивните соседи Србите и Хрватите. Групирани во тајни одреди во централна Босна, ова беше првиот пат после векови кога беше воден Џихад против западен, христијански непријател. Две децении подоцна, Босна сеуште ги чувствува последиците. Минатиот месец ИСИС изјави дека Балканот е следниот фронт за Џихад, додека во запуштените планински села екстремистите ги веат знамињата на ИСИС…

(0)

 
 
Тим ЗА -0%
 
 
Тим ПРОТИВ 0%
Гласањето е затворено
  
Ливадџија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

  • Hема коментари
  • Hема коментари
  • HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
    Mени