Црни бели дробови

Документарниот филм „Црни бели дробови“ се занимава со загадувањето на воздухот во Скопје, низ разговори со најзасегнатите од овој проблем. 1.350 луѓе годишно умираат од последиците на аерозагадувањето во Македонија. Надлежните не прават речиси ништо за да го сопрат загадувањето. Во Скопје, дополнителна опасност предизвикува депонијата на токсичен, карциноген пестицид - линдан 23.02.2017. Ливада.мк

Милјардерите на Дубаи – луксузни куќи и играчки

Погледнете во екцентричните животи на оние ултра богати во Дубаи, од нивните домови и играчки до лудите

20.02.2017. Ливада.мк

Голгетери – Уметноста на постигнувањето голови

Брзи. Итри. Кобни. Модерниот голгетер мора да биде многу нешта за да биде во врвот. FourFourTwo продукција се

16.02.2017. Ливада.мк

Суперсила за наем – подемот на приватните воени компании

Редок поглед во заткулисната и тајна индустрија на приватните воени компании. Во последниве две декади овие компании,

13.02.2017. Ливада.мк

Тесла Моторс – иднината на електричните автомобили

Кои се Тесла Моторс, која е нивната мислија и визија за иднината на најкористеното превозно средство и

09.02.2017. Ливада.мк

Документерец – Загадување: Скопје го стигна Пекинг

Над илјада мртви годишно и економски штети од 250 милиони евра, тоа е цехот од отруениот воздух

06.02.2017. Ливада.мк

Најмоќното растение на светот?!

Краток документарен филм за придобивките од канабисот, не само медицинските придобивки туку и економски, еколошки и ред

02.02.2017. Ливада.мк

Десет изуми кои незнаевте дека ги направиле нацистите

Некој за фанта? Фанта, да! Рестрикциите на кока кола за време на војната како и пред неа,

30.01.2017. Ливада.мк

Нелегални борби со голи раце во Британија

Од сите форми на борба познати на човекот, едно име ви ја наежува кожата кога ќе го

26.01.2017. Ливада.мк

ККК – под качулката…

Веќе 150 години, Ку Клакс Кланот егзистира во сенките и ги преплашува дојденците со својата репутација за

23.01.2017. Ливада.мк

Тимот од студенти на МИТ кој го растури Вегас

Оваа документарка го прераскажува времето кога група на студенти на МИТ, најдобриот универзитет во Америка за математичари,

19.01.2017. Ливада.мк

Еден ден во Аушвиц

Кити Харт Моксон е една од ретките преживеани затвореници во Аушвиц, која сега сака да ја пренесе

16.01.2017. Ливада.мк

Што ќе открие астронаутот кој ќе помине една година во вселената?

Скот Кели е астронаутот од Америка кој е подготвен да помине цела година без прекини во вселената.

12.01.2017. Ливада.мк
Mени