Кој е Владимир Путин?

Кога по трет пат стана претседател на Русија во 2012, светот гледаше на него како слаба политичка

26.02.2018. Ливадџија

Исус бил будистички монах

Ова е документарец од ББЦ под наслов “Исус бил будистички монах“. Интересни теории и аргуенти, вредно да

21.02.2018. Ливадџија

Засекогаш млади – Документарец на ББЦ

Дали староста е болест? Од оние болести кои можат да се излечат? Презентерката на ББЦ, Габриела Торес

19.02.2018. Ливадџија

Зошто Украина е заробена во безизлезен конфликт?

Сегашниот конфликт во Украина почна во 2014 година. Денес, таму има 100.000 борци кои се стационирани во

14.02.2018. Ливадџија

Како би изгледала војна со Северна Кореа?

Пет експерти разговараат како би изгледала евентуалната војна со Северна Кореа, колку сме блиску до конфликт и

12.02.2018. Ливадџија

Како Америка не успеа во намерата да го “изгради“ Афганистан

Американската војна во Афганистан трае веќе 16 години, после инвазијата откако се случи 9/11 во 2001. Како

07.02.2018. Ливадџија

32-годишниот принц кој ја ”преврте” Саудиска Арабија

Мохамед бин Салам беше промовиран како Саудиски крал од Јуни 2017. Од тогаш па наваму, брзо ја

05.02.2018. Ливадџија

Кирибати – рајот кој се ”дави” во јужниот Пацифик

Климатските промени и растот на морското ниво значат дека островската нација на Кирибати во јужниот Пацифик се

01.02.2018. Ливадџија

Најутврдената и наоружана граница на ЕУ е во Африка

Ова е границата помеѓу Мароко и Шпанија. Патот и потрагата за азил никогаш не е лесен, и

30.01.2018. Ливадџија

Доктори за бомби – Луѓето со девет животи

Продуцентите на оваа документарка добиле пристап до курсот за деминирање и отстранување на екплозивни направи на британската

24.01.2018. Ливадџија

Документарка за ”српскиот” јунак Крал Марко, прв дел

Од Истра до Цариград и од Јанина до Варна, тешко ќе најдете човек на кој името Крал

22.01.2018. Ливадџија

Запознајте ги МИ5, британската разузнавачка служба

Во 2009 година се одбележа еден век од постоењето на една од најтајните организации кои скоро 100-на

17.01.2018. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени