Новиот расцут на фашизмот

Документарка за растот на нео-фашизмот во Грција и Европа и улогата која ја игра како движење во

14.08.2015. Ливадџија

Еуроманија – Разоткривање на Европската Унија

Филмаџија на пат да ја разоткрие Европската Унија. Дали ЕУ отвара и се грижи за работни места

11.08.2015. Ливадџија

Скриена економија – Северна Кореа

Нашата омилена земја за сеир, Северна Кореа има скриена економија. Ете, така се држи режимот во една

08.08.2015. Ливадџија

Измамата со ебола

Да се плашиш од вирусот, или да се плашиш од вакцината? Оваа документарка представува компилација на истражувањата

02.08.2015. Ливадџија

Операција Крим

Документарен филм во кој се представуваат настаните од 2014 година на тогаш украинскиот полуостров Крим.

30.07.2015. Ливадџија

Анонимни – Хакерски војни

Хакерски војни ќе ве одведе на првите линии од битката околку судбината на интернетот, слободата и приватноста.

27.07.2015. Ливадџија

Курдски жени од ПКК во борба против ИСИС

Документарец во кој се зборува за жените и мажите, борци на ПКК (Курдистнска Работничка Партија). Од 2014

24.07.2015. Ливадџија

Постои ли нешто после земниот живот?

Можеме ли да ја “преживееме“ смртта? Која е природата на нашата свест? Овој филм е документарка од

21.07.2015. Ливадџија

Бојно поле: Битката за Курск

Монструозна битка. Германците се поразени кај Сталинград и се повлекувааат во близината на Курск, некои 350 км.

18.07.2015. Ливадџија

Мизар – Ѕвезда на надежта

Сценарио, режија и монтажа: Марко Џамбазоски Камера: Александар Ристески Учествуваа: Горазд Чаповски, Панта Џамбазоски, Горан Таневски, Илија Стојановски и

16.07.2015. Ливадџија

Момчето кое го живее својот втор живот

Од кога наполнил две години и почнал потечно да зборува, Камерон збори за неговиот живот на островот

13.07.2015. Ливадџија

Вистината за карактерот кај луѓето

Мајкл Мосли ги испитува и тестира најновите истражувања во генетиката и неуронауката за да дознае кои се

09.07.2015. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени