Кина – Повторно светска сила

Кина е на добар пат да стане социјалистичка супер сила. После турбулентниот период од револуција и реформи,

14.03.2018. Ливадџија

Една недела меѓу италијанските фашисти

„Очекувавме милитантност, очекувавме шутки и се разбира, Мусолини. Не очекувавме народни кујни, бесплатни лекарски прегледи и фашисти

12.03.2018. Ливадџија

Прикривањето на климатските промени – заговор од големите нафтени компании?

Со декади се знае дека нафтените компании кои ги произведуваат и согоруваат фосилните горива имаат директен импакт

07.03.2018. Ливадџија

Where to invade next – Michael Moore цела документарка

Оној кој ја следи колку толку кариерата и документарците на Мајкл Мур знае за каков добар режисер

05.03.2018. Ливадџија

Кој е Владимир Путин?

Кога по трет пат стана претседател на Русија во 2012, светот гледаше на него како слаба политичка

26.02.2018. Ливадџија

Исус бил будистички монах

Ова е документарец од ББЦ под наслов “Исус бил будистички монах“. Интересни теории и аргуенти, вредно да

21.02.2018. Ливадџија

Засекогаш млади – Документарец на ББЦ

Дали староста е болест? Од оние болести кои можат да се излечат? Презентерката на ББЦ, Габриела Торес

19.02.2018. Ливадџија

Зошто Украина е заробена во безизлезен конфликт?

Сегашниот конфликт во Украина почна во 2014 година. Денес, таму има 100.000 борци кои се стационирани во

14.02.2018. Ливадџија

Како би изгледала војна со Северна Кореа?

Пет експерти разговараат како би изгледала евентуалната војна со Северна Кореа, колку сме блиску до конфликт и

12.02.2018. Ливадџија

Како Америка не успеа во намерата да го “изгради“ Афганистан

Американската војна во Афганистан трае веќе 16 години, после инвазијата откако се случи 9/11 во 2001. Како

07.02.2018. Ливадџија

32-годишниот принц кој ја ”преврте” Саудиска Арабија

Мохамед бин Салам беше промовиран како Саудиски крал од Јуни 2017. Од тогаш па наваму, брзо ја

05.02.2018. Ливадџија

Кирибати – рајот кој се ”дави” во јужниот Пацифик

Климатските промени и растот на морското ниво значат дека островската нација на Кирибати во јужниот Пацифик се

01.02.2018. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени