Најутврдената и наоружана граница на ЕУ е во Африка

Ова е границата помеѓу Мароко и Шпанија. Патот и потрагата за азил никогаш не е лесен, и

30.01.2018. Ливадџија

Доктори за бомби – Луѓето со девет животи

Продуцентите на оваа документарка добиле пристап до курсот за деминирање и отстранување на екплозивни направи на британската

24.01.2018. Ливадџија

Документарка за ”српскиот” јунак Крал Марко, прв дел

Од Истра до Цариград и од Јанина до Варна, тешко ќе најдете човек на кој името Крал

22.01.2018. Ливадџија

Запознајте ги МИ5, британската разузнавачка служба

Во 2009 година се одбележа еден век од постоењето на една од најтајните организации кои скоро 100-на

17.01.2018. Ливадџија

Посeтете ја Северна Кореја од удобноста на вашиот дом или канцеларија

Малку се оние туристи кои успеваат да ѕирнат што има зад железната завеса на диктаторот од Северна

15.01.2018. Ливадџија

Светска Војна В – Кога вонземјаните ќе нападнат

Илјадници години човештвото се прашува дали има вонземјани во универзумот. Шансите тие да постојат во некаква форма

10.01.2018. Ливадџија

10 бизарни откритија кои науката не може да ги објасни

Научниците честопати се изненадени додека откриваат нови изуми или мистерии, мачејќи се да најдат логика некаде каде

03.01.2018. Ливадџија

Колку е паметна денешната вештачка интелигенција?

Денешната вештачка интелигенција (АИ) е импресивна, но не е интелигентна. Во последниве 5 години се случува вистинска

27.12.2017. Ливадџија

Од каде доаѓаат бебињата во филмовите?

Постојат многу правила и регулативи кои треба да се испочитуваат за да се прикажат бебињата во филмовите.

25.12.2017. Ливадџија

Најверојатни 10 идни војни

Како што влоговите во потенцијална ескалација на конфликтите се зголемуваат, така правиме преглед на 10-те најверојатни војни

20.12.2017. Ливадџија

10 земји кои можеби нема да постојат за 20 години од сега

Иднината е непредвидлива и некои земји можеби нема да ги преживеат наредните 20 години и да останат

18.12.2017. Ливадџија

Зошто во Норвешка врие од ”Тесли”?

Џони поминал цел ден во Осло пред да патува за Свалбард. Она што го забележува во Осло

13.12.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени