Америка и неонацистите…

Неонацистите се најголемиот сегмент од групата за надмоќ на белата раса во Америка. Го слават Хитлер, ги

20.08.2017. Ливадџија

Запознајте се со рускиот СПЕЦНАЗ

Руски документарен филм за елитната и нашироко познатата руска специјална единица СПЕЦНАЗ. Искуствата, животот и тренингот низ

17.08.2017. Ливадџија

Грам. Килограм. Тон.

Документарка за механизмите на организираното регрутирање на малолетници во трговијата на дроги во Србија. Дванаесет млади соговорници,

14.08.2017. Ливадџија

Свет без Америка?

Во драматичниот наслов на документарецот - Светот без Америка, се поставува прашањето каков би бил светот, ако

10.08.2017. Ливадџија

Нострадамус – Крајот се ближи

Мишел де Нострадам, познат како Нострадамус, бил француски доктор и познат по своите видовнички способности, кој издал

07.08.2017. Ливадџија

Позадината на Кодот на Да Винчи

А сега малку за вистината позади Тајната вечера на Леонардо Да Винчи, розите исклесани во шкотската капела,

03.08.2017. Ливадџија

Тајната на Таџ Махал

Преку 60.000 посетители дневно го посетуваат Таџ Махал, познатото светско културно наследство во Индија. Помеѓу напливот на

31.07.2017. Ливадџија

Војната со вакцините

Овој документарец се обидува да ги долови двете спротивставени гледишта на вакцинацијата. Некои родители не сакаат ништо

27.07.2017. Ливадџија

Ловот по подморницата со кокаин

Во Колумбија, тимот за борба против трговија со наркотици брка недостижни подморници натоварени со кокаин, спремни да

24.07.2017. Ливадџија

Како да убиеш принцеза: Смртта на Дајана (2017)

Слушнете и видете го заговорот за убиството на принцезата Дајана! Таа беше една од најпознатите жени на

20.07.2017. Ливадџија

Скриените тајни на казината во Лас Вегас

Во средината на пустината Мохаве, стои еден од најпознатите градови на светот, Лас Вегас. Таму се добиваат

17.07.2017. Ливадџија

Бегајќи од Северна Кореа

Почнувајќи со големиот недостиг на храна во Северна Кореа во деведесетите, се јавуваат и првите поголеми бранови

13.07.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени