Валкана војна за злато – цената на човечкиот луксуз

Која е  цената која ја плаќаат луѓето и околината од индустријата за злато во Бразил и Перу?

11.09.2017. Ливадџија

Еволуцијата на модерниот човек

Не требало да се случи, хомосапиенсот, нашиот вид на луѓе, да преживее! 200 000 години, шансите биле

07.09.2017. Ливадџија

Бугати Широн – како се прави најбрзата кола во светот

Колата е уметничко дело, инженерско чудо и машина создадена да го зацврсти имиџот на Бугати. Сега, познатиот

04.09.2017. Ливадџија

Строго Кошер!

Еврејската заедница во Манчестер е калиедоскоп од традиции, религија и екстравагантност. Оваа документарка го отвара прозорот во

30.08.2017. Ливадџија

Америка и неонацистите…

Неонацистите се најголемиот сегмент од групата за надмоќ на белата раса во Америка. Го слават Хитлер, ги

20.08.2017. Ливадџија

Запознајте се со рускиот СПЕЦНАЗ

Руски документарен филм за елитната и нашироко познатата руска специјална единица СПЕЦНАЗ. Искуствата, животот и тренингот низ

17.08.2017. Ливадџија

Грам. Килограм. Тон.

Документарка за механизмите на организираното регрутирање на малолетници во трговијата на дроги во Србија. Дванаесет млади соговорници,

14.08.2017. Ливадџија

Свет без Америка?

Во драматичниот наслов на документарецот - Светот без Америка, се поставува прашањето каков би бил светот, ако

10.08.2017. Ливадџија

Нострадамус – Крајот се ближи

Мишел де Нострадам, познат како Нострадамус, бил француски доктор и познат по своите видовнички способности, кој издал

07.08.2017. Ливадџија

Позадината на Кодот на Да Винчи

А сега малку за вистината позади Тајната вечера на Леонардо Да Винчи, розите исклесани во шкотската капела,

03.08.2017. Ливадџија

Тајната на Таџ Махал

Преку 60.000 посетители дневно го посетуваат Таџ Махал, познатото светско културно наследство во Индија. Помеѓу напливот на

31.07.2017. Ливадџија

Војната со вакцините

Овој документарец се обидува да ги долови двете спротивставени гледишта на вакцинацијата. Некои родители не сакаат ништо

27.07.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени