loading...

Во мислите

                Таму сум сама одговори барам сама со себе тагувам ,се радувам таму сум зборлива таму сум молчалива, таму сум сита таму гладувам. Си имам свој на мене познат свет, таму сум лидер таму сум кралица слободна,окована мудра и незналица. Таму си играм со сопствениот ум, таму низ зборот одам по друм, таму светот на дланка ми е почесто љубов се помалку омраза спие. Таму се надевам со себе царувам ех,каква милина ех каква ширина. Се Read more

26.04.2017. Слаѓана Николова

Ти

                Зарем ти виделино моја, зарем ти сонцето ми го сокри? А јас сакав во очите светлина да ти бидам и за тебе сите бои

26.04.2017. A.A.R.

Моќта на љубовта

                Има ли сонце, мило мое кое од тебе подобро знае срцето мое изладено со поглед благ да го згрее? Има ли

25.04.2017. Сим4е

Не, не, не е ни ова мисла од Руми

                Кога љубиш, љуби со затворени очи. Така можеш и да сонуваш. Не, не, ова не е мисла од Руми. Љубиш

25.04.2017. Татјана Гаврилова

Во прегратките на хармониката

,, Се залула оро! Се заврте земја, и чиниш – се корне стресениот век. И одеднаш – в бескрај

24.04.2017. Елена Танаскоска

На љубов да мириса

                Да престанеме тоа нема да се случи во цветната приказна да заспиваме, под водопад бистар кој слатко бучи со бистри

24.04.2017. Марио Јагоски

Додека дише времето

                Шушкa секундaтa, гo oтсликувa секoе треперење нa нaсмевките зaд кoи спие сoмнежoт. Се прoвирaaт пoзaјмените искинaти пријaтелствa низ врaтaтa нa времетo, пријaтелствa кoи

21.04.2017. Ирена Стевановска

Корења

                Го гледам твојот лик насмеан на студениот мермер, очите се уште ти искрат, сјаат како некогаш. (Вкусот е ист и ако

21.04.2017. Ана Цветаноска

Животот е многу мил

                Стар си или многу млад имаш живот, добар или гнил сакаш да си живееш, животот е многу мил! Денот ти поминал

21.04.2017. Слаѓана Николова

Овде пролетта не прегорува

                Пресилен е одблесокот на оној светлозбор што пулсира до небовтас и ти ги подига очите за да в татнеж од падот

21.04.2017. Стефан Марковски

За курвата, или курвите (сеедно за која)

                Повторно се сретнувам со сопствениот живот Но изморените очи ми кажуваат, прво да се простам од себеси Ако, ќе кажам

20.04.2017. Никодин Чернодримски

Зарем

                Зарем не си бевме доволни доволни па и задоволни? На младоста што си ја имавме На немаштијата што си ја

20.04.2017. Снежана Паноска

Не гасни го светлото

                Ноќ, доцна е, се чувствуваш преморен од патиштата кои си ги изодел, од бурите кои те зафатиле, од неправдите кои те повредиле. Сепак

19.04.2017. A.A.R.
Mени