Те сакам и сакам да знам

                Те сакам и сакам да знам дали твоето срце на ист начин чука. Да те прашам зошто го премолчуваш тоа што ти го

18.01.2016. Ливадџија

Чистење на душата

                Во вителот на демагошките убедувања Талка душата измачена Од суви раце покажана По напорното будење од заспаноста. Додека трепери жолтото светло На

18.01.2016. Ирена Стевановска

Живеам за тебе тато

Како можам да ти опишам со зборови колку те сакам тато? Како можам да ти го докажам тоа

18.01.2016. Георгина Ристеска

Доцна во ноќта

                Доцна во ноќта, можеби е несоница, која е предизвикана, од толку многу причини ... од многуте прашалници, од многуте зошто, од многуте зарем

16.01.2016. Јорданчо Велјановски

За тебе

                Празни ридје, не се гледа никој само ехо од човечки викој... Во скромниот видик, помеѓу мноштво траги спомени надвиснале над

14.01.2016. Митре Мангоски Радождански

Не заборавив

                Не излегувај пред мене, мило мое, не враќај ми ги спомените, тие толку силно болат, болат, не престануваат. И не смешкај ми

14.01.2016. A.A.R.

Каде сме

                И каде сме сега кој ја погреши страната, или пак не е грешка па конечно секој својата страна си ја пронајде. Се

13.01.2016. Лидија Аврамоска

Боженствена ноќ

                Да не беа Калето, ноќта и ти Не ќе ги видев милијардите везилки На боженствената ноќ Таа августовска вечер. Не ќе

13.01.2016. Ирена Стевановска

Во тага сум облечен

                Зората доаѓа и буден ме наоѓа, изморен. Од копнежот по тебе, од немоќта од себе да побегнам. Го молам небото пак да добијам некој

12.01.2016. Душко Трифуновски

Господ ќе им суди

                Што и да се каже, што и да се напише, не ќе може нивната беда да се опише? Тие

12.01.2016. Јорданчо Велјановски

Во името на целокупното лудило

                Во името На целокупното лудило околу нас Се фрлам Во чељустата на непознатото чудовиште Којзнае Моежеби е само паднат Ангел со скршени

11.01.2016. Никодин Чернодримски

Си ветив

                Си ветив себеси и ќе го направам тоа. Ќе направам чекор и ќе ја преминам бездната која сака да ме голтне. ќе

11.01.2016. A.A.R.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени