Биди нечиј пример во светот секој ден!

Не се важни оние кои сакаат да го променат светот, а не прават ништо околу тоа. Важни

16.09.2015. Ливадџија

Бо

Те видов минуваше покрај мене претопен во расштрканата толпа, малку беше потребно да довикнам по тебе - ја подигнав

16.09.2015. Томас

Птица со скршено крило

Се прашувам дали може и како, поезијата да му се доближи на обичниот читател кој во неа

15.09.2015. Митровска Славица - Цаци

Засекогаш

                Секоја моја мисла до тебе нека дојде да ти шепоти во тишината за да знаеш дека засекогаш ќе те паметам и твојот лик и твоите

15.09.2015. Елена Христоска

Битка со вистината

                Буден е крилестиот коњ подготвен за средба со непознатото. Со златен прав во галопот во врвицата ќе појде угоре! Буден е

14.09.2015. Радојка Трајанова

Фортуна и Квиринус

- Неколку капки насмевка ќе ве молам, еве во ова мало шишенце. -Дајте!-дрско возврати грабајќи го минијатурното шишенце. Таа

14.09.2015. Бела Александра

И давам време на тишината

Јас секогаш и давам време на тишината да ме „надвика“, да ми ги растури мислите- небаре играчки по подот. а

13.09.2015. Кристина Мерклер

Мамичке

Уште неколку месеца... едвај чекам мама да ме гушне. Сигурно е многу убава. Можеби и најубава на

13.09.2015. Драган Таневски

Кутија со зборови

                Ја отворив кутијата на времето. Во неа, зборови заостанале. Ги сложив и бликнав меѓу нив. Одамна беше тоа. Ги стегнав во кутијата, за да не

12.09.2015. Милица Паулус

Најсреќна сум покрај тебе

                Сакав да се победам сама себе си во чувствата проткаени со нежности На природен сентимент. Во сонот кога ѕвездите се капат

12.09.2015. Олга Наумовска

Животни бајки

Најрано детство. Првите слики - насмеани луѓе, торта со две свеќички и аплауз откако таа успешно ги

11.09.2015. Драган Таневски

Утре вашите деца ќе живеат со такви нелуѓе!

Знаете за оние луѓенца нон стоп насмеаните? Оние што први те приметуваат дека си почнал да креваш

11.09.2015. Кристина Мерклер
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени