Инспиративен занес

                Кога те видов не престанав да мислам во моите соништа од сребрени ноќи... Не ме обвинувај што така знам

07.10.2015. Олга Наумовска

Загризи јако

                Го одживуваш животот набрзинка. Гризеш од него онака... со крупни залаци - ко питбул. Ко лав гризеш од неговото месо. И

06.10.2015. Драган Таневски

Сопство

                .... Чекав птица да ми влезе во срцето мое опустено анѓел, видов , крцна резе во соба ми влета уплашено. Каде

06.10.2015. Радојка Трајанова

Јас сум победник во губење!

Многу ми беше тешко да си признаам себеси дека изгубив се што некогаш беше мое. Но, сфатив дека

05.10.2015. Ливадџија

Болка

Се појави од нигде-никаде и влезе длабоко, дури и предлабоко, иако никогаш не ја видов, не ја

05.10.2015. Митре Цековски

Приказни. Александра.

Некогаш имам точно одбрани периоди, кога одбирам времето да ме врати кај тебе. Обично се тоа предолги

04.10.2015. Ливадџија

Езерска идила

                Ох, Силванa убава и мила Kаранфили зори што ти росат Побела си од белите едреници Небото, го отвораш со твоите

04.10.2015. Митре Мангоски Радождански

Останавме само лисја спомени

Секој од нас е производ од некаква љубов. Без разлика дали истата завршила, трае, успешна или не.

03.10.2015. Б. С.

На Такецот

                Нема бастун да чукне, по плочникот сив, мермерен. Нема кој кого, да пукне од наклон и уважение кон дама. Паларија бела

02.10.2015. Светлана Папачек

И тогаш кога те нема

              И тогаш кога те нема, во срцето те имам. И тогаш кога те нема, спомените се тука. И тогаш кога те

02.10.2015. Елена Христоска

Одлучив да не стапам во брак никогаш и тоа е мојата најдобра животна одлука

Можеби сум млада и перспективна девојка која не сака да се обврзува за скоро, но колку повеќе

01.10.2015. Ливадџија

Конфузна

                Сите оние тони лисја што изговараат имиња кога чекориш по празните улици, Она лажно сонце што те грее

01.10.2015. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени