Записите за Џозефина (48)

                Среќата знаеше да ѝ се насмевне во вистински момент, како магнет ја привлекуваше и еуфорично ја делеше со останатите. Сонце? Таа блескаше повеќе

09.06.2015. Ливадџија

Писмо до таа „втората“

Се рекло еднаш дека е битно да се учевстува, но не и да се победи нели?! Смешно,

08.06.2015. Дебора Франк

Зборувај

                Знам дека ништо не ми кажуваш, но сакам да те прашувам за се и сешто, за глупости, како што велиш. И

06.06.2015. Ливадџија

Убиство од X – степен (Дел 4 и 5)

4 дел. Заминаа така неколку дена, денот ме викнаа само на кратко, неколку минути - ‘Ќе бидеме во

05.06.2015. Масеверијантис Проскит

Записите за Џозефина (37)

                Остани. Шепотеше Џозефина. Беше свртен со грб и не можеше да му го види ликот, но сигурна беше дека тоа

04.06.2015. Ливадџија

Дотекувам

                Далеку... далеку си... Гледам низ огнените прстени на запад. Во градиве цвета... илузија, харана за следното утро. Се распаѓам... далеку си Погледот

03.06.2015. ГорСки

И потоа чекорев по патот сосема сама…

Нов ден, нов лист, нова приказна, раскажана токму за тебе драг мој читателу, раскажана во овие редови

02.06.2015. Дебора Франк

Убиство од X – степен (Дел 3)

Мајка ми дојде горе и ме разбуди. Ми се развика: ,,Што се случило вчера, а??? Зошто не

31.05.2015. Масеверијантис Проскит

Записите за Џозефина (32)

                Слушајќи ги брановите на морето ги впиваше зраците на сонцето кое ѝ ја потемнуваше кожата. Уживаше со часови да лежи

31.05.2015. Ливадџија

Кристално срце

И повторно ете сум, жива сум.. драг читателу јас повторно сум тука со нова приказна во едно

29.05.2015. Дебора Франк

Мисли на грам и секунда

                сум бил на места каде има човекови огништа втемелени внатре во приказни и времиња каде огледала исцртуваат пролетни дождови и кантарите мерат мисли на

29.05.2015. Ливадџија

Убиство од X – степен (Дел 2)

2 дел   Да ви кажам нешто за мојот живот: живеам мошне несреден живот. Немам постојана работа. Имам завршено

25.05.2015. Масеверијантис Проскит
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени