Мисли на грам и секунда

                сум бил на места каде има човекови огништа втемелени внатре во приказни и времиња каде огледала исцртуваат пролетни дождови и кантарите мерат мисли на

29.05.2015. Ливадџија

Убиство од X – степен (Дел 2)

2 дел   Да ви кажам нешто за мојот живот: живеам мошне несреден живот. Немам постојана работа. Имам завршено

25.05.2015. Масеверијантис Проскит

И се започна тогаш…

И ајде да Ви раскажам за еден живот, за еден сон кој е сонуван, но никогаш не

24.05.2015. Дебора Франк

Тишината е прогонство

  Ме испрати.   Сите други молчеа. Ете затоа те сакам. Ми открадна два срцеви залиска- Бикуспидалниот и Трикуспидалниот и ми рече: -Ќе ти ги

23.05.2015. ГорСки

Која сум јас?

Стојам пред огледалото, не ги мрдам рацете, не треперам со очите, не му ја давам насмевката на

22.05.2015. Сара Трајчевска

Црвенокосата и јас

Некогаш црвенокосата беше девојка која од ништо не се плашеше. Чекореше гордо и сите ги гледаше одвисоко.

21.05.2015. Црвенокосата

Разговор

Два костура живо разговараат и едниот на другиот се жалат, два скелета тивко разговараат и уште потивко тие си шепотат. Се

20.05.2015. Масеверијантис Проскит

За магијата твоја

                      Стојам невидлив пред тебе и те гледам. Гледам како ги жигосуваш деновите, Како ноќите ги украсуваш. Ставаш на нив панделки

17.05.2015. Јане Јанески

Убиство од X – степен (Дел 1)

1 дел.   Испрашувањето продолжуваше не по мало темпо, а мене заморот се' повеќе ме мачеше. Ми се спиеше,

16.05.2015. Масеверијантис Проскит

Не верувај ми

                      Не верувај кога ти велам Дека си прекрасна. Со тоа кријам дека ѕвезда си единствена најсветла Во црна ноќ. Кријам дека

10.05.2015. Јане Јанески

Убиство од X – степен (пролог)

Пролог Се‘ се случи на тој проклет панаѓур! Полициските службеници ме приведоа заедно со жртвата, која инаку беше

10.05.2015. Масеверијантис Проскит

Бев тука

                      Бев тука кога летото повторно те рабуди, Кога ѕвездите со насмевка не гледаа. Бев тука кога реката и месечината

10.05.2015. Јане Јанески
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени