Разговор

Два костура живо разговараат и едниот на другиот се жалат, два скелета тивко разговараат и уште потивко тие си шепотат. Се

20.05.2015. Масеверијантис Проскит

За магијата твоја

                      Стојам невидлив пред тебе и те гледам. Гледам како ги жигосуваш деновите, Како ноќите ги украсуваш. Ставаш на нив панделки

17.05.2015. Јане Јанески

Убиство од X – степен (Дел 1)

1 дел.   Испрашувањето продолжуваше не по мало темпо, а мене заморот се' повеќе ме мачеше. Ми се спиеше,

16.05.2015. Масеверијантис Проскит

Не верувај ми

                      Не верувај кога ти велам Дека си прекрасна. Со тоа кријам дека ѕвезда си единствена најсветла Во црна ноќ. Кријам дека

10.05.2015. Јане Јанески

Убиство од X – степен (пролог)

Пролог Се‘ се случи на тој проклет панаѓур! Полициските службеници ме приведоа заедно со жртвата, која инаку беше

10.05.2015. Масеверијантис Проскит

Бев тука

                      Бев тука кога летото повторно те рабуди, Кога ѕвездите со насмевка не гледаа. Бев тука кога реката и месечината

10.05.2015. Јане Јанески

Подсвесно ниво на умот – подсвест

Вистинското место со кое всушност управуваме со своето тело и живот е на нивото под свесното, на

27.04.2015. Сања Бежовска

Ги допирам звездите

Одев по улица и ги гледав ѕвездите, ѕвездите кои пловеа по црното небо. Го барав твојот лик во нив. Со

27.04.2015. Ивана Поповска

Надворешно ниво на умот – свест

Во психоаналитичката теорија на Сигмунд Фројд за личноста, свесниот ум содржи се` што е внатре во нашата

26.04.2015. Сања Бежовска
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени