15 чудни работи за Земјата кои најверојатно не ги знаете

Еден поглед околу Земјата и можеме брзо да сфатиме колку е сложена и добро дизајнирана оваа планета.

04.11.2017. Ливадџија

Како може идната генерација на коли да спречи терористички напади

Како што најверојатно разбравте, во вторникот се случи напад во Њујорк каде што еден човек возел пикап

04.11.2017. Ливадџија

За црнецот кому му пресадија бел пенис

Во април годинава, докторите ја извршија третата успешна операција на пресадување на пенис. Овој пат „добитникот“ беше 40-годишен

03.11.2017. Ливадџија

Еве сега, за два века ќе се затвори јазот помеѓу жените и мажите

Ако си хардкор феминистка или само просечен борец за женските права и еднаквости, твојот најголем најтмер само

03.11.2017. Ливадџија

24 саркастични илустрации за модерното општество

Денешното општество е популарна тема за дискусија овие денови. Вообичаено, технологијата е во срцето на ова прашање,

03.11.2017. Ливадџија

Делкате црн хумор? Вие сте високо интелигентни

Дали некогаш ви се случило да ве искритикуваат поради вашите мрачни и вознемирувачки шеги? Според најновите истражувања,

02.11.2017. Ливадџија

Знаеш ли колку палмино масло имаш конзумирано годинава?

Тоа што ставивме палми во Скопје, Охрид и каде уште не, нема никаква врска во случајов. Дури

02.11.2017. Ливадџија

Која крвна група најтешко поднесува болести?

Различноста на крвните групи, односно постоењето на четири крвни групи, А, Б, АБ и 0 има врска

02.11.2017. Ливадџија

Шведска има нуклеарни засолништа за 7 милиони жители. Малку биле

Сме пишувале и порано, ама и без тоа претпоставувате – најбогатите милијардери, особено од IT и финансискиот сектор, активно

01.11.2017. Ливадџија

Што се случи со вкусот на доматот?

Сите се сеќавате на домашните домати од градината на нашите мајки или нашите баби. Ние не ги

01.11.2017. Ливадџија

10 совети како да го засилите вашиот бизнис преку социјалните медиуми

Имате бизнис и сакате да станете позастапени на социјалните мрежи? Во ред, она што треба да го

01.11.2017. Ливадџија

Што е „отворена наука“ и зошто ни треба

Под Open science (отворена наука) се подразбира сет од пракси дизајниран за да ги направи научните процеси и резултати потранспарентни

31.10.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени