Спремни за иднина без нафта – С. Арабија ќе гради футуристички град вреден 500 милијарди долари

Саудиска Арабија ќе инвестира 500 милијарди долари во изградба на нов град на брегот на Црвеното Море,

26.10.2017. Ливадџија

Постојано се зрачиме, знаете тоа? Што е Фарадеев кафез и како да се заштитиме

Убедувањата за тоа дали WiFi сигналот е безбеден или не за нас е контроверзен, а не станува

26.10.2017. Ливадџија

Одговори од гинеколог на 5-те најчести прашања кои се срамите да ги поставите

Женското сексуално здравје претставува табу тема дури и во 21-от век. Сè уште постојат прашања кои жените

25.10.2017. Ливадџија

Комплицирана историја – Куба и Бакарди

Можеби не сте се запрашале, но еден од најпознатите брендови за алкохол во светот бил основан во

25.10.2017. Ливадџија

Ако не знаете зошто веганска исхрана е добра за вашето здравје и планетата ова кратко видео ќе ви долови

Кога станува збор за диетата, сите знаеме дека има толку многу контрадикторни информации по интернет за тоа

24.10.2017. Ливадџија

Прати го малиот по пошта да го видам – 10 страшни работи кои биле нормални во минатото

Ако мислите дека луѓето во денешно време прават невообичаени работи, треба да ја проверите нашата релативно нова

24.10.2017. Ливадџија

16 архитектонски оптички илузии за поздрав

Модерниот човек има потреба од градби каде што може да живее и да работи, а тие градби

24.10.2017. Ливадџија

Што купуваат сиромашните кога ќе им дадеш пари?

Честа пракса е владите да им даваат пари на сиромашните. Но зошто пари, а не сервиси, услуги

21.10.2017. Ливадџија

Покер шампион советува: Како да познаеш кога некој лаже

Фил Хелмут е човек што има направено кариера од фаќање луѓе кога лажат. Во неговиот случај, кога

21.10.2017. Ливадџија

Како Нови Сад мотивира ученици

Од неодамна, на 30 локации ширум Нови Сад осамнаа необични билборди. На билбордите се индивидуално претставени најдобрите стотина и

19.10.2017. Ливадџија

Зошто Јапонија има само 10 убиства годишно

Јапонија има население од 127 милиони луѓе, но смртните случаи предизвикани од огнено оружје ретко ја надминуваат бројката

19.10.2017. Ливадџија

Зошто ни земаат крв баш од четвртиот прст

Пред на некој да му текне дека има дискриминација при земањето крв и да побара еднаква застапеност на

18.10.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени