За пучот што “не се случи“ во Зимбабве

На 14 ноември 2017, армијата на Зимбабве влезе со тенкови во главниот град. Патролираа по улиците, ги блокираа влезовите на владините згради и институции и ја превземаа државната телевизија, преку која што инсистираа дека - ова не е воен пуч. Ама е, зошто трупите ја завземаа претседателската палата и го 23.11.2017. Ливадџија

Џими Кар збори за групниот секс

Џими Кар е британски комичар, додуша британски кажувач на вицови и тоа 80% од времето мрсни вицови.

21.11.2017. Ливадџија

Како може да го прекинеме сексуалното вознемирување на работното место

Кога Гречен Карлсон прозборе за нејзиното искуство со секуалното малтретирање на работното место, ги инспирираше жените насекаде

16.11.2017. Ливадџија

Може да се модификува имунитетот за да се бори против ракот

По декади истражувања и милијарди потрошени на клинички тестирања, се уште имаме проблем со ефикасни лекови против

14.11.2017. Ливадџија

Запознајте ја жената што е кошмар за Гугл, Ејпл, Газпром, Фиат…

Маргарет Вестагер сака да ги одржи европските пазари конкурентни - што е приина зошто во името на

09.11.2017. Ливадџија

Колку е скапо Скопје? Преку очите на странски турист…

Во ова кратко видео, овој дечко, Џејсон Билам кој има хоби да прави вакви видеа со информации

08.11.2017. Ливадџија

Електрични ексеприменти со растенија кои комуницираат и бројат

Крег Пејџ е истражувач кој зема софистицирана опрема која се користи за испитување на мозокот и ја

04.11.2017. Ливадџија

Филозофијата на Стоицизмот

Можеме ли да го живееме најдобриот живот кој што може да се исполни од нашите околности? Како

01.11.2017. Ливадџија

Зошто нема да отидеме на Марс

Поентата е следна: ако неможеме да ја одржуваме Земјата како погодно место за живот, тогаш неможеме да

27.10.2017. Ливадџија

Зошто е битно да ги оставиме децата да си играат

Во доба каде чекорите од когнитивниот процес се под голем процес да бидат квантифицирани, Алекс Елиот Локхарт

21.10.2017. Ливадџија

Пајакова прашина и отров од шкорпија – дали инсектите се иднината на терапевтските дроги?

Др. Мишел Дугон е предавач за зоологија на Факултетот за природни науки во Галвеј. Попознат е како

18.10.2017. Ливадџија

Работа од соништата

Дејан Малзарков со нов скеч. Чик Ване носи лепило, ти лепиш и се е лепо де...

11.10.2017. Ливадџија

Што е тоа што навистина ги мотивира луѓето да бидат искрени во водењето бизнис?

Секоја година, една од седум големи коропорации ќе направи некаква измама. Зошто? За да дознаете, Александар Вегнер

07.10.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени