Џабе теретани, аеробици и останато. Вежбањето не е најдобриот начин да се изгуби тежината…

Зошто напорното вежбање и тренинзи се супер за вашето здравје и одржување на телото, ама не и

28.02.2018. Ливадџија

Зошто сите мапи на светот се погрешни?

Погледнете која било мапа или глобус, не дека ќе завршите во Шведска ако сте тргнале накај Украина,

22.02.2018. Ливадџија

Како фармацевстките компании те приморуваат да купуваш повеќе лекови отколку што ти е потребно?

Како за почеток, ги произведуваат капките за очи во шишенца што пуштаат преголеми капки за да ви

20.02.2018. Ливадџија

Како Кина ја менува иднината на шопингот?

Кина е огромна лабораторија на иновации, вели експертот Ангела Ванг. И во оваа лабораторија, се се одвива

15.02.2018. Ливадџија

Зборувајте за вашата смрт додека сте сеуште здрави

Знаеш ли што сакаш кога ќе умреш? Знаеш ли како сакаш да те помнат? Во длабок, искрен

13.02.2018. Ливадџија

Како да станете експерти во нешто? Најдете си тренер…

Како да се подобриме во она што го работиме или сакаме да го работиме? Атул Гаванде го

08.02.2018. Ливадџија

Моќта на граѓанските видео снимки во креирањето неоспорлива вистина

Дали нашите смартфони и камери може да се нашето најмоќно оружје за социјална правда? Ивет Албердинк преку

06.02.2018. Ливадџија

Хејтањето го уби експериментот за слободен говор на Твитер

Твитер почна да чекори како радикелен експеримент за слободен говор. Арно ама, од хејтери не може глава

01.02.2018. Ливадџија

Незгодното прашање дали Трамп е ментално ок да ја води Америка

Самиот Трамп ги предизвикува како магнет да се залепат прашањата за неговата ментална состојба, сега кога скоро

30.01.2018. Ливадџија

Аутизам – Спектар на индивидуалци

Ако вие или некој ваш сакан има аутизам и постои магично апче за да ве излечи, дали

25.01.2018. Ливадџија

Погледнете како живее остатокот од светот, рангирано според приходите

Како тоа изгледа кога некој во Шведска си ги мие забите или некој во Руанда си го

23.01.2018. Ливадџија

Ерата на слепата верба во алгоритмите мора да заврши

Алгоритми одлучуваат кој ќе добие заем или кредит, кој ќе биде повикан на интервју за работа, кој

18.01.2018. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени