Ете заеб. Се што сме знаеле за зависностите до сега не е вистина!

Што навистина предизвикува зависност - од кокаин до смартфони? Како да ги совладаме зависностите? Јохан Хери сведочи

19.07.2015. Ливадџија

Што ќе правиме кога антибиотиците ќе престанат да ни помагаат?

Пеницилинот го промени светот. Инфекциите кои претходно убиваа, станаа брзо излечиви. Сепак, Марин Меккена во овој разговор

16.07.2015. Ливадџија

Исповед на лоша феминистка

Роксан Геј се промовира себеси како “лоша феминистка“ во шега, признавајќи дека таа лично, никогаш не би

10.07.2015. Ливадџија

Стив Хјуз – зошто мора да работиме?

Само послушајте го што има да каже, еден ден ова ќе стане светски стандард...

07.07.2015. Ливадџија

Видете го невидливото, слушнете го нечујното. Кул или језиво, ние неможевме да одлучиме.

Запознајте се со “микроскопот за движење“, алатка за видео процесирање која ги приметува и најмалите промени во

04.07.2015. Ливадџија

Џим Џеферис за алкохолот и цигарите

Или добро глуми или стварно е труп пијан. Како и да е поентира!

01.07.2015. Ливадџија

Како да го направите стресот ваш пријател?

Stress. It makes your heart pound, your breathing quicken and your forehead sweat. But while stress has

28.06.2015. Ливадџија

Џим Џеферис ги просветлува Американците

Батето е од Австралија. Она што се дешава е моментот кога ќе ти дојде странец во твојата

25.06.2015. Ливадџија

Зошто треба повторно да размислите во врска со капитализмот?

Paul Tudor Jones II loves capitalism. It's a system that has done him very well over the

22.06.2015. Ливадџија

Доналд Гловер – ќе се тепам со џуџе и ќе зборам за пениси!

Како афроамериканец неможеш кога сакаш да го употребеш зборот на “Н“ кон батка како тебе, ако никогаш

19.06.2015. Ливадџија

Мел Робинс – прекинете да се изневерувате себе си!

Мел Робинс е мајка на три деца, работи како адвокат по криминална пракса и една од топ

16.06.2015. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени