Градиме дистопија, само за луѓето да кликаат на реклами…

Градиме дистопија поддржана од вештачката интелигенција, клик по клик, вели техносоциологот Зејнеп Туфецки. Во доста интересен разговор,

05.12.2017. Ливадџија

Како да престанеш да се ”заебуваш” себеси…

Мел Робинс е мајка на три деца, добро едуциран криминален адвокат и една од експертите за топ

30.11.2017. Ливадџија

Зошто е потребно да бидеш ”кучка”?

Табата Кофи зборува за важноста да се биде искрен со себе и да се држиш до своите

28.11.2017. Ливадџија

За пучот што “не се случи“ во Зимбабве

На 14 ноември 2017, армијата на Зимбабве влезе со тенкови во главниот град. Патролираа по улиците, ги

23.11.2017. Ливадџија

Џими Кар збори за групниот секс

Џими Кар е британски комичар, додуша британски кажувач на вицови и тоа 80% од времето мрсни вицови.

21.11.2017. Ливадџија

Како може да го прекинеме сексуалното вознемирување на работното место

Кога Гречен Карлсон прозборе за нејзиното искуство со секуалното малтретирање на работното место, ги инспирираше жените насекаде

16.11.2017. Ливадџија

Може да се модификува имунитетот за да се бори против ракот

По декади истражувања и милијарди потрошени на клинички тестирања, се уште имаме проблем со ефикасни лекови против

14.11.2017. Ливадџија

Запознајте ја жената што е кошмар за Гугл, Ејпл, Газпром, Фиат…

Маргарет Вестагер сака да ги одржи европските пазари конкурентни - што е приина зошто во името на

09.11.2017. Ливадџија

Колку е скапо Скопје? Преку очите на странски турист…

Во ова кратко видео, овој дечко, Џејсон Билам кој има хоби да прави вакви видеа со информации

08.11.2017. Ливадџија

Електрични ексеприменти со растенија кои комуницираат и бројат

Крег Пејџ е истражувач кој зема софистицирана опрема која се користи за испитување на мозокот и ја

04.11.2017. Ливадџија

Филозофијата на Стоицизмот

Можеме ли да го живееме најдобриот живот кој што може да се исполни од нашите околности? Како

01.11.2017. Ливадџија

Зошто нема да отидеме на Марс

Поентата е следна: ако неможеме да ја одржуваме Земјата како погодно место за живот, тогаш неможеме да

27.10.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени