Електрични ексеприменти со растенија кои комуницираат и бројат

Крег Пејџ е истражувач кој зема софистицирана опрема која се користи за испитување на мозокот и ја

04.11.2017. Ливадџија

Филозофијата на Стоицизмот

Можеме ли да го живееме најдобриот живот кој што може да се исполни од нашите околности? Како

01.11.2017. Ливадџија

Зошто нема да отидеме на Марс

Поентата е следна: ако неможеме да ја одржуваме Земјата како погодно место за живот, тогаш неможеме да

27.10.2017. Ливадџија

Зошто е битно да ги оставиме децата да си играат

Во доба каде чекорите од когнитивниот процес се под голем процес да бидат квантифицирани, Алекс Елиот Локхарт

21.10.2017. Ливадџија

Пајакова прашина и отров од шкорпија – дали инсектите се иднината на терапевтските дроги?

Др. Мишел Дугон е предавач за зоологија на Факултетот за природни науки во Галвеј. Попознат е како

18.10.2017. Ливадџија

Работа од соништата

Дејан Малзарков со нов скеч. Чик Ване носи лепило, ти лепиш и се е лепо де...

11.10.2017. Ливадџија

Што е тоа што навистина ги мотивира луѓето да бидат искрени во водењето бизнис?

Секоја година, една од седум големи коропорации ќе направи некаква измама. Зошто? За да дознаете, Александар Вегнер

07.10.2017. Ливадџија

Како дигиталната ДНК може да ви помогне да направите подобар избор во врска со здравјето

Што ако знете точно како некоја храна или лек ќе влијае на вас - пред да го

04.10.2017. Ливадџија

Што ќе се случи ако ги ставиме нашите мозоци во компјутер?

Запознајте ги “ЕМС“ - машини кои ги емулираат човечките мозоци и можат да размислуваат, да чувствуваат и

30.09.2017. Ливадџија

Зошто престанав да гледам порно филмови

Ран Гаврили пишува и предава за емоционален и физички безбеден секс, за порното и културните штети од

27.09.2017. Ливадџија

Вашиот говор на тело може да ве одредува кои сте вие!

Говорот на телото има ефект врз тоа како другите не гледаат, но исто така може да го

20.09.2017. Ливадџија

Како да најдете работа која ќе ја сакате?

Скот Динсмор си дал отказ од работата која го правела мизерен, и ги поминал наредните неколку години

16.09.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени