Зошто оние кои преживеале траума се посреќни од оние кои добиле на лото?

Главното прашање на кое добиваме одговор е зошто луѓето кои преживеале некаква траума, во просек се посреќни

13.09.2017. Ливадџија

Тајната на долгиот живот може да е во вашата социјализација

На италијанскиот остров Сардинија има дури шест пати повеќе стогодишници отколку на главното копно на Италија и

06.09.2017. Ливадџија

Со прост крвен тест до рано откривање на ракот!

Џими Лин развива технологии за да го детектираат ракот месеци или години пред сегашните методи за детекција.

02.09.2017. Ливадџија

Како вашиот мозок одлучува што е убаво?

Анџан Шатерџи користи алатки од еволутивната психологија и когнитивната наука за да го истражува еден од најинтересните

23.08.2017. Ливадџија

Зависноста е болест. Така и треба да ја третираме.

Само еден од девет луѓе во Америка добива нега и третман која им треба за зависноста која

16.08.2017. Ливадџија

12 вистини кои ги научив од животот и од пишувњето

Неколку дена пред да наполни 61 година, писателката Ана Ламот одлучила да седне и да запише се

09.08.2017. Ливадџија

Гари Каспаров – Не се плашете од интелигентите машини, соработувајте со нив

Мораме да се соочиме со нашите стравови ако сакаме да го извлечеме најдоброто од технологијата, и мораме

05.08.2017. Ливадџија

Зошто новинарите имаат должност да ги предизвикуваат моќните?

Слободно можете да го избркате Јорге Рамос од вашата прес конференција (Доналд Трамп во 2015), но никогаш

02.08.2017. Ливадџија

Ајде малку за манипулативните техники кои ги користат компаниите за да го придобијат вашето внимание

Мислите дека се е рандом и коинциденција во животот? Неколкумина луѓе кои работат во неколку технолошки компании

29.07.2017. Ливадџија

Кевин Харт за искуствата со своите бодигарди (stand up)

Ако следите холивудски комедии од време на време, сигурно сте налетале на овој лик - Кевин Харт.

26.07.2017. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени