Ќе се вклучи ли и МПЦ во десоросоизацијата?

Отец Ивица Тодоров го знаевме како еден од ретките свештеници на Македонската Православна Црква кој искрено се трудеше да го проповеда Евангелието. Честопати ги гледавме неговите настапи на телевизија и ги следевме неговите пишувања на социјалните мрежи во кои даваше објаснувања за религиските работи. Веројатно негов најголем проект е школата Read more

23.01.2017. Драган Алчинов

Шилото е тапо, ама прободе!

Што ќе се случува во опозиција со членовите на Фамилијата не е тема на мојава неделна „проповед“

23.01.2017. Ливада.мк

Путин или Трамп, кој прв ќе го спаси Груевски?

Пред две години, на контра-протестот на 18 мај, имаше повеке руски знамиња од партиски знамиња на ВМРО-ДПМНЕ,

23.01.2017. Југослав Петровски

Употребата на социјалните медиуми во изборните кампањи

Фејсбук, Твитер и другите социјални медиуми, повеќе од кога било претходно, овозможуваат нови начини за стимулирање на

21.01.2017. Ливада.мк

Криминален одговор

или ЗНААТ КАКО (6) Кога сите битни репери десет години наназад ќе се стават на вагата на рационалното, логичното,

21.01.2017. Ливада.мк

Етничкото мешетарење не помага никому

Имплементацијата на Охридскиот рамковен договор (ОРД) и после 15 години претставува „жешка“ тема која политичките партии ја

21.01.2017. Ливада.мк

Збогум, Гуливери на вообразбата!

Зрелоста на општеството, помеѓу останатото, се пројавува и во кадарноста да се разликуваат прашањата, кои имаат јавен

20.01.2017. Ливада.мк

Трамп од нашиот сокак

Човек да помисли дека Трамп е некој наш, од задграничниот комитет, кого печалбарската судбина го одвоила од

20.01.2017. Ливада.мк

После 29-ти јануари

Во мојата претходна колумна „Груевски планира нови избори„ напишав дека Никола Груевски нема да успее да формира

20.01.2017. Душан Димитров

Лош ви е СОС-от, ќе ви се распадне мумијата

Претседателот Ѓорге Иванов во Каиро имаше средба со претседателот на Египет, Абдел Фатах Ал–Сиси, на која, барем

19.01.2017. Ливада.мк

Спасете ги нивните души

Јасно е како мавровско белило дека актуелната анти-сорос операција во режија на власта и нејзините „интелектуално –

19.01.2017. Гордана Попсимонова

Како да го искорениме груевизмот од нас?!

Изминатата деценија груевизмот страотно ги редефинираше колективните општествени вредности и индивидуалните концепти и критериуми. Штетата е преголема,

19.01.2017. Ливада.мк

Напад на паника: Алергиите на обвинетиот мандатор кон СЈО

Кој е наједноставниот начин да дознаете од што се плаши еден човек? Буквално ништо да не направите,

18.01.2017. Ливада.мк
Mени