loading...
loading…

Утопијата наречена даночна реформа

Македонската економија денес личи на „лонец“ кој е празен и во кој никој не сака да стави

13.09.2017. Ливада.мк

Нашите битанги од Финска

На сите им е јасно дека тековните интерпелации на ВМРО-ДПМНЕ за министрите од новата Влада се бесмислени,

13.09.2017. Ливада.мк

Тапани по свадба?

Еден пријател, Албанец, гласач на ДУИ, ми вели дека, по парламентарните избори минатиот декември, ДУИ „е партија

12.09.2017. Ливада.мк

Со омраза до изборна победа, пак ли?!

Зарем пак? Стана очигледно дека окосница на предизборната кампања на ВМРО-ДПМНЕ, повторно е сеење на стравот и

12.09.2017. Ливада.мк

А кога Героски навистина замина во партизани? 2

Свесен дека секоја јавна полемика може да забега во досадно четиво за инволвираната публика, ако се нема

12.09.2017. Ненад Живановски

Кукавици и лешинари

Никогаш не формираа вистински став за криминалот и злоупотребите. Тие беа „објективни“! Ако воопшто кажаа нешто налик

11.09.2017. Ливада.мк

Руши оградата

1. По 26 години независна држава и по 72 години од  ослободувањето во Втората светска војна и

11.09.2017. Ливада.мк

Facebook полиција

Срамотно е и апсолутно неприфатливо, бркањето вештерки на социјалната мрежа   Facebook, од страна на вечните ,,борци за

11.09.2017. Емилија Лазаревска

Сто дена влада – 26 години континуитет

Можеби некој ќе рече што сум сакал да кажам со ваков наслов? Според моите „скромни“ разбирања на

09.09.2017. Тодор Пендаров

А кога Героски навистина замина во партизани?

Во времето, кога живеевме во заробена држава под окупација на Груевски и Фамилијата, сметав дека е исправен

09.09.2017. Ненад Живановски

Кучињата лаат, карванот си врви

Врти сукај пак се враќаме на малоумните. Ја прочитам колумната на Бошко Нацевски „Претсмртни крикови„ која ја

09.09.2017. Душан Димитров

За “фелата“

Годинава неколку пати почнував текстови за македонското нивинарство – или она што сака така да се нарекува

07.09.2017. Ливада.мк
Mени