loading...
loading…

Има ли за што да се фати Груевски

Катастрофални се последиците од постојаниот еднодецениски стрес наметнат од агресивната и непрестана предизборна кампања. Граѓаните на Македонија

25.08.2017. Ливада.мк

Зошто во Македонија нема да се доселат бегалци?

Една од главните одлики на популизмот е претераното поедноставување на комплексните теми и нудење едноставен одговор на

25.08.2017. Драган Алчинов

Националистите и будалите секаде се исти

Договорот за добрососедство со Бугарија, потпишан на 1 август од премиерите на Бугарија Бојко Борисов и на

25.08.2017. Душан Димитров

Dg: AGONIJA MACEDONICA CHRONICA / coitus mental in obs.

Ајде да се прошетаме по една тема која навидум има глупава конотација ама има суштина која ако

23.08.2017. Ливада.мк

Србите не се будали

Го пишувам овој текст по повод евакуирањето на српскиот дипломатски персонал од Скопје, поради „офанзивниот разузнавачки третман

23.08.2017. Гордана Попсимонова

FACT CHECKING: Драг Забрчанец – НВО и владина администрација не е исто !!!

Слободата на говор не е неограничена. Оттука двојната улога - претпладне владин твитерџија (или уште повеќе портпарол)

23.08.2017. Ливада.мк

Заслужува ли мојот ченгил некој, и во име мое, своите претходници да ги брка на клоци од канцеларија!?

Сите мои досегашни колумни од серијата: “Иреални сказни од реалниот живот”, ги напишав самиот.Оваа, ја испишаа моите

22.08.2017. Ливада.мк

Смената на Зврле

И колку парадоксално да звучи, за фактичка смена на јавниот обвинител Марко Зврлевски гласаше и сегашната опозиција

22.08.2017. Атанас Вангелов

Место десет една пратеничка група

Собранието треба да се врати во претходната состојба. Претседателот на Собранието, мора војнички да отстапи од првиот

22.08.2017. Ливада.мк

Што знаел Никола Тесла за 3, 6 и 9

Кој знае, може владините спин-доктори се потпреле на речиси религиозно верување на славниот Никола Тесла во вселенската

20.08.2017. Ливада.мк

Што е тоа службена кредитна/платежна картичка

Ги следам сите овие објави и “ефекти“ на тоа објавување, а во врска со користењето-злоупотребите на службените

20.08.2017. Ливада.мк

Баба Роги и витези

И би светлина, Зврлевски замина.. Леле каков крај! Какава кулминација на оваа децениска претстава во која лошите момци

20.08.2017. Македонка Коцева
Mени