loading...
loading…

Иреални сказни од реалниот живот: Одговорноста, друже Заев, секако, е твоја, а за ловориките – да почекаме!?

“Владата веднаш да престане да именува пилци, некомпетентни средношколци, партиски шупци, и Милчинови и Заеви лижогасци на

19.08.2017. Ливада.мк

Јадење бурек

1. Кога ќе се врати ВМРО-ДПМНЕ на власт, ќе го врати Марко Зврлевски за јавен обвинител. Затоа

19.08.2017. Ливада.мк

Зошто ни иде да плачеме ко дете

Кога го слушнав пратеникот Стевананџија како се обидува да го рецитира „Тешкото“ од големиот македонски деец Блаже

19.08.2017. Ливада.мк

Етничкото низ далтонистичка диоптрија

На Ахмети, лидерот а ДУИ, што се однесува до неговата лигвистичка поткованост, треба да му се симне

18.08.2017. Бошко Нацевски

Земјотрес во ВМРО-ДПМНЕ!

ВМРО-ДМНЕ мина низ едно многу жешко лето, но го чека уште пожешка есен. Ова се денови на

18.08.2017. Ливада.мк

Парализиран парламент

Фала му на Господ,  расправата за разрешување на Зврлевски  која почна на 12 јули, после 35 дена

18.08.2017. Душан Димитров

Паланечка мелница на души

Какво време дојде, ако не се изјасниш за Дарко Лешоски барем со збор-два како да не си

17.08.2017. Ливада.мк

На моторџијата нема кој да му баци рака

Во оние лоши времиња на социјализмот, кога се спиеше со отклучена врата, а во топлите летни ноќи

17.08.2017. Ливада.мк

За шундот во политичките комуникации

“Министерот стана утрово порано и пристапи кон мочање. Со задоволство ја информираме јавноста оти млазот е силен

17.08.2017. Ливада.мк

Алчност и незаситност

или ДЕВЕТ КРУГА (2) Е сега, дали, на пример, во некој од деветте пеколни круга концентрично како одбрана наредени

16.08.2017. Ливада.мк

Модерацијата како модел за саморегулација кај онлајн медиумите

Најчести места каде што може да се препознае (и шири) говорот на омраза на интернет се всушност

16.08.2017. Лилјана Пецова

Зошто толку „циркус“ Митревски?!!!

Дарко Димовски е новиот синдикален лидер на ССМ, а досегашниот, Живко Митревски е разрешен од функција. И

16.08.2017. Ливада.мк
Mени