За кампањата на ВМРО-ДПМНЕ и исламизацијата на САД

Власта ни останала без идеи (за што ли ги плаќа народот) па бараат помош. Повеќето мои идеи

07.12.2015. Драган Стојановски

Рефератот – бомба на Димитров

Како се најдов во редакцијата на „Разгледи“, бастион на модернистите под команда на писателот Димитар Солев, во

06.12.2015. Атанас Вангелов

“Системски” пречки

или (НЕ)НОРМАЛНОСТ (2) 5. Героски вели: Кому не му се повраќа, тој не е нормален! Констатација, тврда, што сакам да

06.12.2015. Ливадџија

Потребни се акции, а не задоцнети реакции

Најголем проблем на нашите македонски институции (кога сме имале држава-државни, кога сме немале-општински и културно просветни) е

04.12.2015. Ливадџија

Го уништија ВМРО, на пат се да го уништат ДПМНЕ

После сите амнестирања, менување на државното име (слушнавме во бомбите), прикривање убиства, тендер коалиции, списоци, бркање од

04.12.2015. Сотир Габелоски

Мерак да ми помине

Твојте очи Лено мори, воденски череши се, дај ми ги на мене, јаска да ги изедам. Мерак, Лено мори,

03.12.2015. Гордана Попсимонова

Писателите и власта

Ќе потсетам на настан од почетокот на седумдесеттите. Mоже да помогне подобро да се разбере вечно актуелниот

03.12.2015. Атанас Вангелов

Му се помочавте на вашето новинарско перо!

Сител, Канал5, Алфа, биле против медиумскиот мрак! Вадат некои кајрони во знак на протест поради некаква си цензура

03.12.2015. Ливадџија

Мртовец на годината

Си одиш смуртен и замислен во непрепознатлив декор кој до вчера го викале Триангла ја ли Дебар

02.12.2015. Љупчо Силјановски

Куче на тронот: Избори 2016

Јас со своите 13 години при крајот на 90тите бев на мојот прв политички митинг, поточно митинг

02.12.2015. Ливадџија

Лесно е да се биде глуп (Балашевиќ) – биди маж (или дама!) да зачуваш минимум лично достоинство!

Утрово, ме предизвика реакцијата на професорката Мирјана Најчевска, по повод писанието (обраќањето) , исто така на Фејсбук,

02.12.2015. Веле Митаноски

Фала Европа, не брани нѐ!

Претседателот на Европскиот совет, конечно, реши дека треба да ја посети Македонија, но не за да изрази

01.12.2015. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени