Дупло дно

Откако, по обичај, вмровски најавија ново странско задолжување со 500 милиони евра, по ефикасната интервенција на СДСМ,

30.11.2015. Ливадџија

„Тајната“ вечера за медиумско разнебитување

На јасно сме „кај дупи господин Виќо“ кого неговите газди, оние што го скопеле, го задолжиле глумејќи

30.11.2015. Ливадџија

Requiem

Денес се навршуваат 72 години од формирањето на Југославија. Држава која не постои скоро четвртина век. Но

29.11.2015. Ливадџија

Медиумите и стравот на листата на диктаторот

Во својата книга „Од диктатура до демократија“, Џин Шарп вели дека ослободувањето од стравот, како и од

29.11.2015. Ливадџија

Мирисот на парите

или ЏИХАДИСТИ И БАРОКОНОСЦИ (3) 8. И бидејќи во два-три наврати, а во контекстот на првичните импресии од (авто)фројдовската конструкција

28.11.2015. Ливадџија

Каков таков народ (1)

На првиот мега-митинг кој го направи, откако се врати на кормилото на СДСМ, Бранко Црвенковски му фрли

28.11.2015. Атанас Вангелов

Одметната квазиелита мисли само на себе

Дали политиката и политичкото уредување и односи постојат сами за себе или постојат поради граѓаните, нивните интереси

26.11.2015. Илија Димовски

Сите ние сме еден народ

Сé уште не можам да се соземам по парискиот Црн ноемвриски петок, кога беа убиени повеќе од

26.11.2015. Гордана Попсимонова

Иконокласти и модернофоби

или ЏИХАДИСТИ И БАРОКОНОСЦИ (2) 4. Не знам, не сум сигурен дали исходиштето на насилството може да се бара (и)

25.11.2015. Ливадџија

Македонија (пре)вработува

Македонија вработува! Толку многу вработува што одамна се потрошија невработените. Веќе се подготвува тендер за увоз на

25.11.2015. Ливадџија

Наш кабинет, нивни зулуми

„Ако имам некоја корисна работа за мојата нација која би разорила друга, нема да му ја предоложам

24.11.2015. Атанас Вангелов

Лига на кметови

Секој сака да биде газда. И тој што продава палома од свои 10 години до градоначалник. Премиер,

24.11.2015. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени