Игорче и Кејти

Во многу јазици, зборот специјално означува нешто над вообичаеното, нешто што не е во рамки на нормалното/очекуваното,

22.09.2015. Ливадџија

Чашка ракија за храброст на уставните судии

Дарко Јаневски главниот и одговорен уредник на Дневник во неговата вознесенo исполнителна креативност се обидува по секоја

21.09.2015. Ливадџија

ВНИМАНИЕ: Може да ја вознемири македонската (читај – патриотска) публика!

"Предавници, се продавате на бугарите! Ја продавате нашата мила држава, срам да ви е! Како можете да

21.09.2015. Наташа Петрова

Прашање до Премиерот: за легализација на марихуаната

Од неодамна (конечно!) се родија неколку граѓански иницијативи за легализација на марихуаната, пред се, за медицински цели

20.09.2015. Ливадџија

Професионалци

1. Некако паралелно го слушам Заев (на „Вин – вин“) и го читам – не многу внимателно, признавам

19.09.2015. Ливадџија

Остварување на програмата на ВМРО-ДПМНЕ

Често слушаме и читаме како партијата ВМРО-ДПМНЕ и лично премиерот Груевски како се фалат дека  нивната програма

19.09.2015. Душан Димитров

Да се родам, или да почекам, можеби снимате хорор филм?

Се родив пред скоро 27 год. во Скопје. Уф па тоа беа години на минатиот век. А

18.09.2015. Славчо Максимовски

Специјалниот меѓу обвинителите

Чесно да се живее, на друг да не му се штети, секој да го добие заслуженото. Како еден

18.09.2015. Ливадџија

До каде ја догуравме со Македонија?

Денес Македонија доби Специјален Јавен обвинител.Дотаму ја догуравме та за 25 години независност странците да не тегнат

16.09.2015. Ливадџија

Ајде Като, ајде злато…

Катица досега работела на мали предмети, така, да, предметите „Пуч“ и „Прислушкување“, ќе и бидат први поголеми

16.09.2015. Ливадџија

За двете лажни и едната вистинската војна

Недоразбирањата околу тоа кој има право да ја напаѓа Исламската држава ми припомнија на финтата која Западот

16.09.2015. Драган Стојановски

Дали некој ги праша децата?

Секое утро се запрашувам дали сум дел од некоја Орвелова имагинација, бидејќи без разлика на текот на

15.09.2015. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени