Злото – последни денови

Помеѓу Еуфоријата и Злото, јас одбирам да пишувам за второто. Зашто, Еуфоријата (ќе) ја опишуваат многумина други.

18.10.2017. Ливадџија

Новата политичка власт и граѓанскиот сектор во Република Македонија: старо нови дилеми

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента

18.10.2017. Ливадџија

Крајот на груевизмот и ѕинговизмот

Лидерства по теркот на #груевизам, #стевчовизам, #ѕинговизам и #амдибајрамизам доживеаа тежок пораз. Колку побрзо партиите сфатат дека има нова реалност и дека султан-партии

18.10.2017. Венко Глигоров

Нека виси Педро!

Поминаа две вечери од изборите и можеме да констатираме две работи: прво, сите се согласуваат, изненадени (а

17.10.2017. Ливадџија

Никола и Јас во прво лице

Во 2009 влегов во партиска политика со една и единствена цел: пораз на политиките на Никола Груевски.

17.10.2017. Ливадџија

Што е сега најважно?

Победата на Зоран Заев и на коалицијата “Живот за сите“ на вчерашните локални избори е величествена. Над

17.10.2017. Атанас Вангелов

Многу бели влакна

Го читам Фејсбук статусот на младата Нела Витошевиќ и, неоправдано, си мислам: ова младиве мислат дека светот

13.10.2017. Ливадџија

Реформа на правосудството – што со неправдите на државниот правобранител?

Авторите на Нацрт – Стратегијата за реформа на правосудниот сектор точно ја констатираат состојбите во македонското правосудство

13.10.2017. Ненад Живановски

Мало сутра живот во нова ера, ако не гласате како што треба – ден седумнаесетти…

(Од дневникот на ЦИВИЛ-ите: 11 октомври 2017 година) Се сеќавате колку е голем процентот на невработеност во Македонија?

13.10.2017. Ливадџија

Бесплатен здрав оброк за деца – не, благодарам!

„Ќе овозможиме бесплатен здрав оброк за сите ученици од прво до петто одделение во сите општини каде

12.10.2017. Ливадџија

Фикус

На денот на антифашистичката борба, замолчениот борец за слободна и демократска Македонија, Ѓорѓи Иванов, Фикусот, реши да

12.10.2017. Ливадџија

Локални 17-та и шах мат

Луд ли е Зоран Заев па ги забрани државните возила за употреба во изборна капања? Се прашуваат

12.10.2017. Македонка Коцева
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени