Штрајкот на метрополата

Гледајќи на Скопје, на развојот на нашата метропола, не погодуваат различни работи. Можеби една од најочигледните е

15.11.2016. Ливадџија

Мирисите на Скопје

Есенски ден во Скопје, од оние топлите кога не ти се седи дома. Ќе одам до град,

14.11.2016. Калина Коси

Јосиф Михајловиќ – заборавениот творец на модерно Скопје

Најугледниот градоначалник на Скопје во два мандата (1929- 1936 и 1939 -1941) и најзаслужниот човек за претворање

12.11.2016. Ливадџија

Решетки

Уште 25. Со оглед дека со 18 не напунивме полнолетство, со 50 претпоставките се дека ќе се

10.11.2016. Ливадџија

Став за ослободувањето на патеките на Партизанска

Во контекст на дискусијата за “укинатите” паркинг места на Партизанска во близина на Универзална сала, НаТочак објавува свој

09.11.2016. Ливадџија

Свети Спас Гевгелија

Како што запишал историчарот на уметност д-р. Димитар Ќорнаков, манастирската црква Вознесение Христово Свети Спас, за сега

08.11.2016. Ливадџија

Градот на Свети Никола во Овче Поле

Овчеполската котлина е простор кој заслужува огромно внимание и разумно употребување на ресурсите со кои што располага.

06.11.2016. Ливадџија

Територијалното ширење на градот Куманово

Куманово сè до почетокот на 19 век било едно обично село, населено со мешовито христијанско-муслиманско население. Во

01.11.2016. Ливадџија

Скопски трамвај – интересна и малку позната легенда за градот

Постојат скопски куриозитети за кои малку се знае и кои се надвор од главните туристички дестинации на

29.10.2016. Ливадџија

Македонска народна митологија

Вештици Си седел татко една вечер под еден трем од една воденица во време кај пет и пол

25.10.2016. Ливадџија

Градската болница за сиромашни “Гураба Хаста Хане” во Битола

Засолнета од погледот на сите љубопитни граѓани, преправена и доградена како фабрика е уште еден голем репрезентативен

22.10.2016. Ливадџија

Мијачки бајрак

Мијаците како племе отсекогаш настојувале да ги задржат карактеристиките Мијаците како племе отсекогаш настојувале да ги задржат карактеристиките

18.10.2016. Ливадџија
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени