Забегани мисли

Си пешачам покрај брегот на Охридско Езеро, по патеката од Струга до Езерски лозја и назад, уживајќи

30.08.2016. Роберт Милески

Ауто камп „Црвена главица“… 10 јули 1966… (2)

Прв пат се соочивме со камперската солидарност, хуманитарност и кооперативност. Само што го паркиравме москвичот на местото

27.08.2016. Боки Бургија

Непозната Македонија – Верувале или не

Верувале или не... 1903 во Белфаст бил завршен прекуокеанскиот пароброд „Македонија“, шифра 116012, долг 160 м, за

23.08.2016. Ливадџија

Еве ги десетте најубави села во Македонија

Тежнеејќи да ги посетиме земјите во кои не сме биле до сега, забораваме на убавините кои можат

16.08.2016. Ливадџија

Блузирање (200-230)

(прва кавадаречка колумна) Своевремено,во Кавадарци имаше велосипедски полициски патроли. Тоа е многу подоцна од времето кога низ улиците

13.08.2016. Марјан Тодоровски

Приказна за камперите од Скопје (1)

10 јули 1966 година... Овој беше вообичаен датум кога семејството Трајковски тргаше на море, првото лето како

05.08.2016. Боки Бургија

Битно се гради нешто…

Пред некоја година се сретнав со еден Словенец кој иначе нешто со градежништво се мафташе, па му

02.08.2016. Ливадџија

Потеклото на имињата на струмичките села

Струмица е град во чија околина се наоѓаат дури 72 села. Имињата на дел од нив се

29.07.2016. Ливадџија

Го чуваш ли се’ уште тоа писмо драга Ана…

Ти пишував за големата несреќа што го задеси нашето Скопје. Ти пишував дека исчезна театерот, се сеќаваш?

26.07.2016. Боки Бургија

Примитивизам и беззаконие дивеат низ Национален парк Галичица со амин од Општина Охрид и ЈУНП Галичица

На нашата адреса изминативе денови стигнаа повеќе поплаки од граѓани по повод дводневното дивеење низ зони за

21.07.2016. Ливадџија

Поглед преку бара

Тука сме. На некои 800-900 км од западна цивилизација. Од истата онаа на Брејвик и Јозеф Фрицл.

13.07.2016. Ливадџија

Шумски роман – Одисеја Јакупица

(Расказов изобилува со сликовит приказ и фантастични фотографии, кои почнуваат негде од пред средина на истиов...) А од

06.07.2016. Зоран Јованоски
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени