Казанот наречен Скопје

„Скопје е казан“, велат поначесто неговите жители, секогаш кога заради летните вруќини, тешко издивнуваат, не знаејќи колку

23.06.2015. Ливадџија

Блузирање (178-208)

(прва кавадаречка колумна) Започнува летото. За два дена стигнува и во Кавадарци. Првите летни симптоми не ветуваат којзнае

21.06.2015. Марјан Тодоровски

Куфер со надеж

Син ми Христијан (попознат како Кико) се роди во септември 1992, неполна година по осамостојувањето на Македонија.

19.06.2015. Гордана Попсимонова

Четири дена вон овој свет – патепис

Тамошното население вели дека тоа за нив е највисоката планина на светот. Секак не поради својата надморска

18.06.2015. Божидар Зимски

ЕНПЕ премин

Викаат за оние од другите градови дека најубав прериод во животот им се студентските денови. За оние

15.06.2015. Ливадџија

(Не)измислена приказна

Деновиве сум на релација Скопје-Велес, Д.Капија, Неготино-Скопје. Гледам и читам за имигрантиве кои ја поминуваат мојата држава,

13.06.2015. Ливадџија

Блузирање (177-207)

Еден од воопшто најдобрите балкански бендови Парни Ваљак имаше голем концерт на 6 јуни во Скопје. Општопознато

10.06.2015. Марјан Тодоровски

Ова е тоа што на Скопје му фали

Концерти. Добри, малку меинстрим, али со квалитетна понуда, согласно кешот што е даден. Постов искача со ден

04.06.2015. Ливадџија

Блузирање (176-206)

Ех, да можам да шетам низ времето (наназад и нанапред), па да бирам кој период би го

03.06.2015. Ливадџија

Св. Ѓорѓи во Старо Нагоричане сеуште не е прогласен за културно наследство

…и малку поинакви содржини (без гајле, не ви одвлекувам внимание од актуелната состојба)... Некој нè прозва и нас

02.06.2015. Ливадџија

Блузирање (175-205) – (прва кавадаречка колумна)

Фантастичниот развој на некултурата на живеење во Кавадарци продолжува непрекинато и непопречена од никого. Не мислам тука

31.05.2015. Марјан Тодоровски

Од друг агол – Гостивар

Од друг агол - Гостивар, одговор на „Репортажа за разбијање предрасуди – Гостивар“ За некој кој поминал низ

29.05.2015. Масеверијантис Проскит
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Mени